BISCHOFSHOFEN: Med et hopp på 131,5 meter havnet Tromsø-gutten på 7. plass i kvalifiseringen, til tross for at han fortsatt er preget av forkjølelsessymptomene som han merket mandag morgen.

– Det som skjedde i dag er overraskende. Johann er litt syk, og han treffer ikke helt. Hoppingen er ikke teknisk perfekt under de krevende forholdene her, men han havner likevel på syvendeplass, sier Stöckl til iTromsø.

Justeringer

På toppen av bakken i Bischofshofen møtte han sin elev etter at kvalifiseringen var over, og allerede der startet de å diskutere justeringer som skal til for å gi Johann en enda bedre utgang på hoppet.

– Jeg skjønte ikke helt hva som var greia. Da jeg gikk ut, kjentes det ut som det var veldig stor avstand til skiene ganske lenge. Det var først ganske langt nede at jeg kjente at skiene begynte å trykke litt, sier Johann til sin trener.

Før rennet i Bischofshofen starter klokken 17.00 på onsdag, skal Stöckl og Forfang gå igjennom videoopptakene fra tirsdagens kvalifisering og foreta noen nødvendige justeringer i satsen. Men med iTromsø til stede startet treneren med å gi sin Tromsø-elev en liten hoppteknisk analyse.

Ikke fornøyd

– Du klarte ikke helt å holde boksen i starten, for da hadde du en litt for kjapp bevegelse. Men hvis du blir mer akselererende ut fra hoppkanten, får du skiene under deg og ikke ut på siden, sier Alexander Stöckl og illustrerer poenget sitt med håndbevegelser.

Etter to treningshopp på 121 og 132,5 meter og 131 meter i kvalifiseringen konstaterte en småsyk Forfang at han ikke var helt fornøyd dagen før den 64. hoppuka skal avsluttes her i Bischofshofen.

– Det er fortsatt ting å rette på før jeg sier meg fornøyd med egen prestasjon. Det er en vrien bakke å skulle venne seg. I fjor var jeg nummer ni i kvalifiseringen her og var strålende fornøyd med det, men jeg har tatt noen steg siden da og har høyere ambisjoner enn en syvendeplass, erkjenner Forfang.

Han er veldig klar på hva det er som må rettes i den krevende satsfasen i en bakken som nærmest er paddeflat på hoppkanten.

Krevende

– Her får man ikke den rytmen som i Innsbruck. Der kan du nesten hoppe med øynene igjen, for du kjenner når hoppet kommer. Her plages jeg med å finne det rette tidspunktet å starte satsen, og dermed må man bruke blikket for å se når hoppet kommer, og det sliter jeg med, for å være helt ærlig.

– Hvor langt kan du hoppe her med full klaff?

– Kenneth Gangnes vant med et hopp på 138 meter, og jeg skal være rundt den lengden hvis jeg får full klaff.

– Hemmet det deg mye at du har vært småsyk i et par dager?

– Jeg merker at jeg er litt treg i beina, så fysikken har vært bedre, men jeg har så stor kontroll at det ikke bør være noen hindring.

Optimist

Alexander Stöckl er optimist på Forfangs vegne før onsdagens renn.

– Johann takler bakken veldig bra, og jeg tror at han liker den. Det er en bakke som gir fordeler til dem som er gode til å fly, og det er Johann.

Onsdag møter Johann Forfang Andreas Kofler fra Østerrike i duell.