DIREKTE 17: FØLG SISTE RENN I HOPPUKA.

Amerikaneren skal overvære finalen i dag. Tankene går tilbake til det som skjedde med ham selv i nettopp denne bakken.

Etter kvalifiseringen til dagens renn hadde han pressekonferanse. Fairall kom rullende inn i stolen sin. Han har vært lam i underkroppen siden den gangen.

Fairall fortalte om det som skjedde på imponerende måte, i den idretten han hadde drevet med siden han var seks år. Underveis måtte han ta seg en liten pause for å tørke tårene. Naturlig nok ble han rørt. Dette var både vondt og godt å snakke om offentlig.

Landet hardt og hørte lyden

26-åringen fra New Hampshire husket fallet veldig godt, at han hadde hoppet langt, over den grønne streken man ser i bakken, men at han fikk rotasjon fremover.

— Jeg landet hardt og hørte med en gang at noe i ryggen ble ødelagt, sier han.

Da skihopperen ba det medisinske personalet om at de skulle ta av ham støvlene, og de sa at støvlene allerede var tatt av, skjønte han at dette var noe forferdelige fatalt.

Måtte tørke tårene

Nick Fairall satt ved podiet i Bischofshofen, og det var ikke noe seiersintervju. Skihopperen som deltok under OL i Sotsji (nr 35 som best individuelt), var glad for at han i året som har gått har fått mye hjelp. Han ville takke alle støttespillerne. Han var ydmyk, ikke minst fordi han på hjemmebane har fått penger fra en hjelpeorganisasjon som samler inn donasjoner. Det var helt uvurderlig for hans siste år, der han har prøvd å trene for å kunne få en god helse igjen. Han lå på sykehuset i en måned før han kunne dra hjem i februar 2015. I fallet ødela to ribbein, punkterte lungen, fikk skade på nyren og fkk indre blødninger. Hva nå?

— Jeg er overveldet over bare å være tilbake. Jeg vil takke alle som har støttet meg og kan nesten ikke få sagt det nå. Jeg skal tilbake til skolen igjen og ser også frem til å bli pilot. Jeg elsker å fly og vil fortsette med den utdannelsen.

Det amerikaneren er klar på er at han bruker de mentale prosessene han lærte gjennom toppidretten. Og han ønsker å dele sine erfaringer ved å skrive bok.

— Jeg vil på den måten gjerne hjelpe folk i fremtiden.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: