BISCHOFSHOFEN : – Det er to­talt sett vel­dig bra av Jo­hann. Han blir num­mer syv på en dag der han er uhel­dig med lan­din­gen i før­s­te­hop­pet og ikke gjør sitt bes­te hopp i and­re om­gang. Det sier det mes­te om de ste­ge­ne han har tatt som ski­hop­per, sier Brå­then til iTrom­sø.

Dår­lig lan­ding

Johann André Forfang ble nummer seks sammenlagt i Hoppuka. Foto: Dag Sørli

Han fikk se en of­fen­siv Forfang hoppe 135,5 me­ter i før­s­te­hop­pet, men som ble hardt straf­fet av dom­mer­ne på grunn av en dår­lig lan­ding.– Jo­hann er ofte flink til å set­te ned­slag, kan­skje en av de flin­kes­te vi har, men også han må fei­le litt inn­imel­lom, og lære av det, kom­men­te­rer Brå­then.

God lag­inn­sats

Han var vel­dig godt for­nøyd med lag­inn­sat­sen til nord­men­ne­ne un­der hele hopp­uka.

– Både for oss som na­sjon, men spe­si­elt for Jo­hann og Ken­neth Gang­nes, er det en fan­tas­tisk hopp­uke. 4.-plasser er ikke det ku­les­te, men det ni­vå­et vi ser her i dag gjør at både Jo­hann og Ken­neth had­de måt­te ha tatt ut det yt­ter­ste av det de har for å vin­ne. Det var et fan­tas­tisk skirenn, men vi var litt bak­på i dag, sier Brå­then.

Op­ti­mist

Jo­hann An­dré Forfang har vist en im­po­ne­ren­de sta­bi­li­tet i hele se­son­gen, og har bare en gang vært dår­li­ge­re enn num­mer 10 i ver­dens­cu­pen. Nå øy­ner Clas Bre­de Brå­then et håp om at det kan bli fle­re tu­rer på pal­len enn de to 3.-plas­se­ne Forfang har så langt den­ne se­son­gen.

– Det er til­fel­dig­he­te­nes spill at Jo­hann ikke hav­net på pal­len i lø­pet av hopp­uka. Hvis han fort­set­ter å hoppe på ni­vå­et han gjør nå, så hav­ner han på pal­len igjen den­ne se­son­gen. Det er for øv­rig in­ter­es­sant å se hvor­dan han kla­rer å være så sta­bil, for han had­de ikke noen spe­si­ell god som­mer­se­song, sier Clas Bre­de Brå­then.