Statistikksenter Eliteserien:

Strømsgodset IF – SK Brann 21. august 2010, 17.00

• Brann har et meget godt tak på Strømsgodset. På 41 møter så har Brann vunnet 25, det har endt uavgjort 8 ganger og Godset har vunnet 8 ganger. Suverene 91-44 i målforskjell til Brann.

• Hjemme i Drammen har Strømsgodset vunnet de 2 siste møtene i 2008 og 2009. Mellom 1975 og 2007 vant Brann 11 kamper på rad mot Godset i Drammen.

• Strømsgodset vant 2-1 den 2. juni 2009 i lagenes siste TL-møte i Drammen. Marcus Pedersen (26’ og 60’) scoret for Godset, mens David Nielsen (86’) reduserte for Brann.

• Det omvendte møtet denne sesongen endte 4-0 til Brann den 25. april. Petter Vaagan Moen (13’ og 87’) og Diego Guastavino (45’ og 71’) scoret for Brann i den kampen.

• Det har ikke endt uavgjort mellom disse lagene i Drammen på 15 møter siden 8. oktober 1972 (1-1).

• Kampens dommer Espen Berntsen har dømt kun ett straffespark på sine 11 kamper i TL denne sesongen.

5. Strømsgodset IF

• SIF er det eneste laget i Tippeligaen som ikke har spilt uavgjort hjemme denne sesongen (8-0-2). Totalt har Godset 16 kamper hjemme uten poengdeling siden 1-1 mot Sandefjord 28. juni 2009. * Godset har vunnet 8 av sine 10 siste kamper uansett turnering. 5 av 7 i TL, samt 3 cupkamper har endt med seier til Ronny Deilas menn.

• Mohammed Keita kan spille sin TL-kamp nummer 50 for Strømsgodset.

• Godset har kun scoret 2 mål i kampens siste 15 minutter denne sesongen. Det er færrest i TL sammen med Hønefoss og Sandefjord.

• Godset sliter defensivt mot slutten av omgangene. Laget har sluppet inn flest mål i Tippeligaen de siste 15 minuttene i både første og andre omgang. 10 baklengs på dette kvarteret i begge omganger.

• André Hanssen og Marcus Pedersen står med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Glenn Brevik Andersen, Joel Riddez og Fredrik Nordkvelle står med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Kim André Madsen, Jo Inge Berget, Marcus Pedersen og Steffen Nystrøm er fortsatt ute med skader.

12. SK Brann

• Erik Huseklepp har scoret i de 4 siste TL-kampene for Brann. Før han scoret mot Stabæk den 18. juli (2-2) hadde Huseklepp gått 9 kamper uten nettkjenning.

• Petter Vaagan Moen og Yaw-Ihle Amankwah står med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Erik Huseklepp, Erik Mjelde, Diego Guastavino, Tijan Jaiteh og Gylfi Einarsson står med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Mangler Yaw Amankwah, Cato Guntveit og Cato Hansen.

Hønefoss BK – Stabæk Fotball 22. august 2010, 18.00

• Hønefoss vant det omvendte oppgjøret med 1-0 den 21. april i år. David Claude Angan (90’) scoret målet i HBK’s eneste borteseier denne sesongen.

• Lagene møttes i Adeccoligaen den 17. april 2005 på Hønefoss. Stabæk vant oppgjøret med 2-0. * Kampens dommer Terje Hauge har dømt flest TL-kamper av alle dommere denne sesongen med 15. Han har fortsatt ikke dømt straffespark denne sesongen. Hauge er den eneste dommeren som har dømt 10 kamper eller mer som ikke har pekt på 11-metersmerket i år.

14. Hønefoss BK

• Hønefoss har spilt 7 TL— kamper på hjemmebane uten tap siden 0-1 mot Viking den 17. april.

• HBK har funnet scoringsformen, laget har scoret 8 mål på sine 3 siste kamper i Tippeligaen. Hønefoss scoret kun 10 mål på de første 17 seriekampene i år.

• Hønefoss har scoret i 8 av 10 hjemmekamper denne sesongen. Kun mot Aalesund 21. mars (0-2) og mot Viking 17. april (0-1) har laget gått av banen hjemme uten å score.

• HBK har kun scoret 6 mål etter pause i årets sesong. Det er færrest i TL foran Sandefjord med 7. Disse to lagene er de eneste som har scoret mindre enn 10 mål etter pause. Vålerenga har scoret 30 mål etter pause- flest i serien.

• Aleksandr Dmitrijev står med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Umaru Bangura, Rune Bolseth, Kamal Saaliti og Madio Konate står alle med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Davy Claude Angan, Erik Hagen og Lennart Steffensen bør alle rekke kampen. Lars Lafton og David Hanssen fortsatt på fraværslisten. Stabæk (11): Johan Andersson, Thorstein Andersen Aase og Daniel Nannskog ute resten av sesongen. Marius Helle skrev under for Stabæk fredag og er spilleklar mot Hønefoss.

Stabæk Fotball

• Stabæk har ikke vunnet på 5 kamper i Tippeligaen siden 4-3 mot Molde den 5. juli. De 3 siste kampene har endt med tap.

• Stabæk er det snilleste laget i Tippeligaen med kun 13 gule kort denne sesongen. Stabæk er det eneste laget som ennå ikke har hatt en karantene i år.

• I løpet av det første kvarteret har Stabæk scoret 6 mål- kun Start har flere i TL med 8. * 3 spillere har vært på banen i alle 20 kampene denne sesongen; Mikkel Diskerud, Bjarni Olafur Eiriksson og Henning Hauger. esten av sesongen. Marius Helle skrev unde Stabæk (11): r for Stabæk fredag og er spilleklar mot Hønefoss.

• Johan Andersson, Thorstein Andersen Aase og Daniel Nannskog ute resten av sesongen. Marius Helle skrev under for Stabæk fredag og er spilleklar mot Hønefoss.

Kongsvinger IL – FK Haugesund 22. august 2010, 18.00

• Det er første sesongen siden 1998 at disse lagene møtes på øverste nivå i Norge. Siden 1998 har lagene møttes 6 sesonger i Adeccoligaen.

• KIL har bare vunnet 3 av de siste 8 møtene (Tippeliga og Adeccoliga) mot Haugesund på Kongsvinger.

• I det omvendte møtet 25. april i år vant Haugesund med 3-0. Jacob Sørensen (5’),Thomas Sørum (87’) og Jarle Steinsland (89’) scoret for FKH.

• Brage Sandmoen er kampens dommer. Sandmoen har ikke delt ut rødt kort i Tippeligaen denne sesongen.

15. Kongsvinger IL

• Kongsvinger har 7 kamper uten seier i TL siden 3-1 hjemme mot Molde den 24. mai.

• KIL har spilt uavgjort i sine 3 siste TL-kamper siden 2-5 borte mot Vålerenga den 17. juli.

• Mame Niang kan spille sin kamp nummer 50 i Tippeligaen.

• Kongsvinger har sluppet inn mål i sine 10 siste TL-kamper. Laget har holdt nullen kun 2 ganger på 20 kamper i år, sist mot Sandefjord borte den 5. mai (1-0).

• KIL har sluppet inn 10 mål det første kvarteret etter pause, flest i TL foran Haugesund med 9 baklengs.

• Olav Tuelo Johannesen står med 6 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Edier Frejd står med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Kai Risholt, Kim Holmen, Mame Niang, Henry Joseph Shindika, Roger Risholt og Lars Gerson står alle med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Carl-Erik Torp har sonet ferdig. Ørjan Berg Hanssen har trent for fullt hele uken og bør bli klar. Magne Sturød aktuell for spill. Kai Olav Ryen og Conny Månsson langtidsskadd.

9. FK Haugesund

• FKH har spilt 18 kamper i Tippeligaen uten borteseier. Siste borteseier kom mot Start den 21. mai 2000. * Haugesund har tapt sine 5 siste bortekamper i TL. Siste poeng kom mot Stabæk den 2. mai (0-0).

• FKH har scoret i sine 9 siste kamper i Tippeligaen. Sist man gikk målløse av banen i serien var 0-0 mot Rosenborg hjemme den 9. mai.

• Haugesund scorer flest mål i kampens siste 15 minutter med sine 10 scoringer. Vålerenga og Rosenborg har 9 mål i samme periode. FKH er også nest best i det siste kvarteret før pause med 7 mål- Aalesund best med 8. * Nikola Djurdjic er suspendert til denne kampen med 3 gule kort. Djurdjic har scoret i de 3 siste kampene for FKH.

• Trygve Nygaard, Chris Pozniak og Tor Arne Andreassen står alle med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Are Tronseth og Eirik Mæland står med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• FKH står uten borteseier denne sesongen. Keeper Per Morten Kristiansen spilleklar etter strekk. Nikola Djurdjic soner for tre gule kort. Djedje Victorien og Allan Olesen begge skadd.

Lillestrøm SK – Aalesunds FK 22. august 2010, 18.00

• Aalesund har aldri vunnet mot Lillestrøm på Åråsen. På 5 møter i Tippeligaen har LSK vunnet 3 og det har endt uavgjort 2 ganger. LSK med hele 15-2 i målforskjell.

• I fjor endte tilsvarende oppgjør med 1-1 den 12. juli. Peter Kopteff (39’) scoret for Aafk, mens Edwin Eziyodawe (65’) utlignet for Lillestrøm.

• I det omvendte møtet i år vant Aalesund med 3-0 den 14. mars. Daniel Arnefjord (14’), Tor Hogne Aarøy (48’) og Diego Silva (90’) scoret for Aafk.

• Kampens dommer, Roy Helge Olsen, har delt ut 2 røde kort denne sesongen. 5 dommere har delt ut 2 røde, ingen har vist ut 3 spillere så langt i år.

10. Lillestrøm SK

• Lillestrøm har gått 9 kamper uten seier i Tippeligaen siden 3-1 hjemme mot Strømsgodset den 9. mai. Uten seier mot Aalesund vil Lillestrøm få sin verste rekke uten seier i én og samme sesong på øverste nivå i Norge siden 1963. LSK gikk 9 kamper uten seier (0-4-5) fra sesongstart til 16. mai 2009. * LSK holder tett i slutten av første omgang- kun 2 baklengs i omgangens siste 15 minutter er best i TL.

• Nosa Emanuel Igiebor og Espen Søgård står med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Erling Knudtzon og Edwin Eziyodawe står med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Stian Ringstad, Khaled Mouelhi og Marius Johnsen ute. Erling Knudtzon returnerer.

4. Aalesunds FK

• Aalesund har spilt 12 kamper på bortebane uten et uavgjort resultat siden 1-1 mot Viking den 27. september 2009. * Aalesund har scoret flest mål i Tippeligaen i det siste kvarteret før pause med sine 8 mål. Haugesund er nest best med 7. * Daniel Arnefjord står med 6 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Demar Phillips står med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Ville Jalasto og Enar Jäager står med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Alle i full trening. Skadefri tropp.

Tromsø IL – Odd Grenland 22. august 2010, 18.00

• Lagene har møttes 19 ganger i Tippeligaen. Odd har vunnet 10 av disse, Tromsø har vunnet 4 og det har endt uavgjort 5 ganger.

• I Tromsø har ikke hjemmelaget vunnet på de 4 siste oppgjørene. Siste hjemmeseier kom i 2004 da TIL vant 2-0 den 13. juni. Totalt har Odd vunnet 4 av 9 oppgjør. TIL har gått seirende ut 3 ganger, mens 2 kamper har endt uavgjort.

• Både det tilsvarende møtet i fjor og det omvendte oppgjøret i år endte med 1-1. I fjor scoret Joel Lindpere (51’) for TIL og Jacob Sørensen (60’) for Odd den 3. mai i Tromsø. Den 16. mai i år i Skien ledet TIL 1-0 etter mål av Mohammed Ahamed (40’) før Morten Fevang (54’) utlignet for Odd.

• Dommer Tom Harald Hagen har delt ut 34 gule kort på 11 kamper. Snitt på 3,1 gule kort/kamp er det 3. høyeste i TL, bak Ken Henry Johnsen på 3,7 og Kristoffer Helgerud på 3,4. Hagen har ikke delt ut noen røde kort så langt.

3. Tromsø IL

• Tromsø ligger på 3. plass på tabellen til tross for at laget kun har scoret 24 mål. Bare de 3 nederste lagene på tabellen; Hønefoss, Kongsvinger og Sandefjord har scoret færre mål.

• TIL har kun sluppet inn 3 mål på hjemmebane denne sesongen. Det er færrest i Tippeligaen, foran Viking med 5 baklengs på eget gress.

• De fleste lag slipper inn flere mål etter pause, men TIL har kun 6 baklengs etter hvilen mot 10 i første omgang. Rosenborg har færrest baklengs etter pause med kun 3. * TIL har bare vunnet 1 av sine siste 7 kamper i TL, 3-0 mot Stabæk den 1. august.

• Serigne Kara Mbodji står med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Skadefri tropp med unntak av Sigurd Rushfeldt, som neppe er spilleklar før 11. september igjen.

8. Odd Grenland

• Odd har scoret i sine 11 siste bortekamper. Odd er det eneste laget i TL som har scoret i alle bortekampene i år.

• Odd er det laget som har scoret flest mål på bortebane denne sesongen. Med 17 mål borte har laget 2 mål mer enn Start, Vålerenga og Rosenborg som alle har 15 scoringer borte. Odd er også det eneste laget som har scoret flere mål borte enn hjemme- 17 borte og 15 hjemme.

• Det er 4 kamper siden Odds siste seier på bortebane, 3-2 borte mpot Aalesund den 9. mai.

• Peter Kovacs kan spille sin kamp nummer 50 i Tippeligaen for Odd Grenland

• Simen Brenne står med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Steffen Hagen og Fredrik Semb Berge står med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Tommy Svindal Larsen fikk et spark i leggen sist. Har trent de to siste dagene. Går fredagens test bra, er han spilleklar.

Viking FK – IK Start 22. august 2010, 18.00

• Dette blir møte nummer 60 mellom disse lagene i Tippeligaen. På de 59 første så har Viking vunnet 23 kamper. Start har vunnet 18 og det har endt uavgjort 18 ganger.

• Hjemme i Stavanger har Viking vunnet 14 av det 29 møtene. Det har endt uavgjort 7 ganger og Start har vunnet 8. * I fjorårets oppgjør vant Start med 1-0 etter mål av Bernt Hulsker (22’).

• I det omvendte oppgjøret i vår ble resultatet 1-1. Håkon Skogseid (50’) scoret for Viking, Ole Martin Årst (62’) for Start.

• Kampens dommer, Ken Henry Johnsen, har delt ut 33 kort på sine 9 kamper. Det gir ham det høyeste snittet i TL med 3,7 kort/kamp. Kristoffer Helgerud er nest høyest med 3,4 kort/kamp.

6. Viking FK

• Viking har sluppet inn kun 5 mål på hjemmebane denne sesongen. Det er nest færrest i TL, Tromsø har færrest baklengs med 3 så langt i år.

• Viking har kun scoret 1 mål i kampens første 15 minutter denne sesongen. Det er dårligst i Tippeligaen. Sandefjord er nest svakest med 2 scoringer i de første 15. * Laget har sluppet inn kun 2 mål i kampens siste 15 minutter denne sesongen. Det er best i Tippeligaen, sammen med Rosenborg.

• Rune Almenning Jarstein, Trond Erik Bertelsen, Alexander Ødegaard og Martin Fillo står alle med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Tommy Høiland tilbake etter karantene. Tomasz Sokolowski ute resten av sesongen. Rune A. Jarstein klar etter hodesmellen han fikk på trening torsdag. Joakim Austnes ute. Andreas Ulland Andersen utlånt til Sandnes Ulf. Børre Steenslid usikker grunnet lyskeskade.

7. IK Start

• Start har sluppet inn mål i sine 23 siste bortekamper i Tippeligaen siden 1-0 mot Viking 4. april 2009. Det er den lengste rekken av dagens TL-lag. Rekorden har Tromsø, som slapp inn mål i 31 bortekamper fra 13. april 1998 til 5. juli 2000. * Start åpner kampene bra og har scoret flest mål av lagene i TL i kampens første 15 minutter med sine 8 mål. RBK, Haugesund og Stabæk er neste best i den perioden med 6 mål.

• Ingen lag i Tippeligaen slipper inn flere mål enn Start etter pause. Med 26 baklengs er Start ett mål verre enn Kongsvinger med 25. * Hunter Freeman står med 6 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Espen Børufsen og Bård Borgersen står med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Jesper Mathisen står med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Espen Hoff, Christian Bolaños, Morten Hæstad og Christer Kleiven uaktuelle. Bernt Hulsker er usikker. Avni Pepa og Espen Børufsen trolig spilleklare.

Rosenborg BK – Molde FK 22. august 2010, 20.00

• Lagene har møttes 61 ganger i Tippeligaen. RBK har vunnet 35, Molde 17 og det har endt uavgjort 9 ganger.

• På Lerkendal har RBK vunnet 18 av 30 forsøk, Molde 8 og det har endt uavgjort kun 4 ganger.

• Tilsvarende oppgjør i fjor endte 2-2 den 16. mai. Vegard Forren (15’) og et selvmål av Alexander Tettey (75’) sørget for Moldes mål, mens Trond Olsen (54’)og Steffen Iversen (90’) laget RBK’s mål.

• Det omvendte oppgjøret i år endte 2-1 til Rosenborg den 14. mars. Björn Runström (27’) ga Molde ledelsen. Rade Prica (42’) og Mikael Lustig (51’) snudde kampen for Rosenborg.

• Rosenborg har bare vunnet 1 av de 5 siste hjemmekampene mot Molde i Tippeligaen, en 3-1 seier den 10. august 2008. * Kampens dommer, Svein Oddvar Moen, har blåst 3 straffespark denne sesongen- alle 3 til hjemmelaget.

1. Rosenborg BK

• Rosenborg har 23 kamper på rad uten tap i Tippeligaen siden 2-3 mot Start 4. oktober 2009. Kun RBK selv har lengre rekker i historien. Best er 32 kamper uten tap fra 25. april 1997 til 16. mai 1998. Best rekke av andre lag enn Rosenborg har Molde med 21 kamper fra 13. april 1998 til 13. september samme år.

• Om det er pausepraten til Eggen vites ikke, men RBK starter best etter pause i Tippeligaen. 11 scoringer på de første 15 minuttene etter hvilen for RBK- 3 foran 4 lag med 8 mål, ett av dem Molde.

• Kris Stadsgaard står med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Anthony Annan står med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Rosenborg vant tirsdag 17. august med 2-1 hjemme mot FC København i play-off til Champions League. Steffen Iversen og Markus Henriksen scoret målene for Rosenborg. Returoppgjøret går i København onsdag 25. august.

• Skadefritt. Rade Prica, Mikael Lustig og Kris Stadsgaard står over for å hvile til FCK-kampen. Ingen utestengt.

13. Molde FK

• Molde har gått 8 kamper uten seier siden 2-1 mot Haugesund den 16. mai.

• Molde er ett av 3 lag i TL som ikke har vunnet borte denne sesongen. Laget har 0-5-5 på sine 10 bortekamper. Haugesund og Sandefjord er de to andre lagene uten full pott på fremmed gress.

• Magne Hoseth står med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Vegard Forren, Daniel Berg Hestad, Thomas Holm og Marcus Andreasson står med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Christian Steen er i forsiktig trening, men det er usikkert om han blir spilleklar til helgen.

Vålerenga Fotball – Sandefjord Fotball23. august 2010, 19.00

• Lagene har møttes 7 ganger i Tippeligaen. Vålerenga har vunnet 6 av disse, Sandefjord kun 1. * Sandefjord sin seier kom i det tilsvarende oppgjøret i fjor den 25. oktober. Mål av Erik Mjelde (42-straffe’ og 63’) for Sandefjord og Jarl André Storbæk (54’) for Vålerenga.

• I det omvendte oppgjøret i år vant Vålerenga 1-0 den 15. april etter mål av Mohammed Fellah (70’).

• Kampens dommer, Tommy Skjerven, har blåst 8 straffespark denne sesongen. Det er dobbelt så mange som noen annen dommer i Tippeligaen. 6 av de 8 straffene har kommet til hjemmelaget.

2. Vålerenga Fotball

• Vålerenga har vunnet sine 4 siste hjemmekamper i TL siden 0-0 mot Hønefoss den 5. mai. VIF har ikke tapt hjemme denne sesongen (9 kamper).

• VIF har ikke spilt uavgjort i TL på 10 kamper, siden 5. mai, 0-0 mot Hønefoss.

• Vålerenga har scoret 18 mål på sine siste 3 hjemmekamper.

• VIF har scoret hele 30 mål i 2. omgang denne sesongen. Aller flest mål midtveis i omgangen med 14 scoringer fra minutt 61.-75. Rosenborg er nest best etter pause med 23 scoringer.

• Tippeligaens toppscorer, Mohammed Abdellaoue, har scoret i alle 6 kamper hvor VIF har vunnet siden 2-1 borte mot Kongsvinger den 8. mai. I VIFs 3 tap i samme periode har Moa ikke scoret. Moa ble denne uken solgt til Hannover.

• Mohammed Fellah og Luton Shelton står med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Morten Berre, Stefan Strandberg og Dawda Leigh står med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Stefan Strandberg har vært syk og er usikker. Morten Berre, Birger Madsen og Lars Iver Strand er også usikre. Mohammed Abdellaoue er gått til Hannover, men lillebror «Mos» er meldt spilleklar.

16. Sandefjord Fotball

• Sandefjord har ikke vunnet på 18 kamper i TL (0-5-12) siden 3-1 hjemme mot Molde den 21. mars. Uten seier mot Vålerenga vil SF passere Lyns rekke fra i fjor med 18 kamper uten seier fra 13. april til 16. august (0-9-9). Sandefjords rekke uten seier vil da være den verste på 30 år. Verst i fotballhistorien i Norge er Os sin eneste sesong på øverste nivå. I 1975 gikk laget gjennom hele sesongen uten å vinne, 22 kamper (0-5-17).

• Sandefjord har ikke scoret på bortebane på sine 6 siste TL-kamper. Panajotis Dimitriadis sitt mål mot Tromsø den 21. april er SF’s siste på bortebane. Eneste lag de siste 25 årene ved verre rekke var HamKam i 2005 som ikke scoret borte på 6 kamper fra sesongstart til 3. juli. Verste rekke i én og samme sesong har Lyn med 8 kamper uten scoring borte i 1981, mens Molde hadde 7 uten scoring i 1976. * Sandefjord er det eneste laget som ikke har fått straffespark denne sesongen.

• Panajotis Dimitriadis, Rune Hansen og Marciano står med 4 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Victor Demba Bindia og Espen Nystuen står med 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

• Eneste uaktuelle er langtidsskadede Samir Saric. Olav Zanetti tilbake etter karantene.

(KILDE: NTB OG INFOSTRADA)