BERGEN (bt.no): Det melddte Brann i en pressemelding fredag ettermiddag.

Den tidligere sportssjefen kommer fra rollen som operativ nestleder i organisasjonen, og erstatter Bjørn Dahl som sluttet tidligere i år.

— Vi har hatt et godt samarbeid med Roald de siste månedene. Hans bakgrunn, erfaring og personlige egenskaper gjør at styret er sikre på at han er den rette til å styre Sportsklubben Brann, uttaler styreleder Lars Moldestad til Brann.no.

- Nødvendig å bruke tid

I pressemeldingen heter det: ”Siden årsoppgjøret har utfordringene i Brann vært store. Umiddelbare tiltak var nødvendig for å sikre gode styringsverktøy. Styret har prioritert dette og derfor sett det som nødvendig å bruke tid til å finne den rette daglige lederen som kan fortsette dette arbeidet sammen med styret. Styrets formann vil fortsatt aktivt samarbeide med daglig leder for å gjennomføre de tiltak som er nødvendig for å sikre sunn drift av Sportsklubben Brann.”

Roald Bruun-Hanssen er tidligere toppfotballsjef i Norges Fotballforbund. Han ble ansatt som sportslig leder i Brann vinteren 2007, men Bruun-Hanssen har siden mai 2010 fungert som operativ leder og administrasjonens nestleder. Det skjedde etter at daværende hovedtrener Steinar Nilsen også fikk rollen som sportssjef.

- Veldig motivert

Bruun-Hanssen sier dette:

— Jeg ønsker å takke for den tilliten som styret viser meg. Jeg er veldig motivert for å videreføre arbeidet med å bygge en solid klubb som tåler både medgang og motgang. Brann har en nedfelt visjon om å være en ledende klubb i Norge. Vi er ikke det nå, men det er naturlig for oss alle å jobbe mot dette målet. Jeg tror at min bakgrunn og erfaring gjør meg egnet til å bidra til at klubben kan få dette til. På kort sikt er imidlertid det viktigste å sikre sunn drift og nødvendige sportslige resultater ut sesongen, sier Branns nye daglige leder.

Fakta/Roald Bruun-Hanssen

FØDT: 14. januar 1962. UTDANNELSE: Cand.mag. med idrett (Norges idrettshøgskole), offentlig administrasjon (Universitetet i Bergen) og bedriftsøkonomi (Norges Handelshøyskole).

KLUBBER SOM SPILLER: Tertnes, Varegg, Åsane og Drøbak/Frogn (la opp som spiller i 1991).

TRENERKARRIERE: To perioder i Åsane (1992-93 og 1995-96).

YRKESKARRIERE INNEN FOTBALL: Regionsansvarlig for spillerutvikling på Vestlandet, ansvarlig for G16- og G17-landslagene. Daglig leder i Hordaland Fotballkrets 2000-2006. Toppfotballsjef i NFF fra april 2006. Ble ansatt som sportssjef i Brann 1. februar 2007. Gikk over i ny administrativ stilling i mai i år etter at hovedtrener også ble sportssjef.