39 av 45 mulige poeng ble igjen i Glåmdalen da KIL rykket opp fra 1. divisjon.

Denne sesongen er det bare blitt én seier på ti forsøk. Den kom mot Molde, som ironisk nok står uten borteseier i 2010-sesongen.

– Merkelig. I fjor var vi det tredje beste hjemmelaget i Norge i de tre øverste divisjonene. Jeg har ingen god forklaring på hvorfor det er blitt så stor forskjell i år, sier Kongsvingers assistenttrener Øyvind Eide til NTB.

Statistikksenter Eliteserien:

Lyver ikke

Faktisk har glåmdølene hanket inn like mange poeng borte som hjemme i comebacket på øverste nivå.

– Det har ikke kledd oss å være det spilleførende laget. Vi har ikke klart den overgangen, men begynner å nærme oss. Laget har tatt noen steg. Vi så det mot Hønefoss. Når vi spiller borte overlater hjemmelagene mye rom når de angriper. Det er lettere enn når lag kommer hit og legger seg lavt, forklarer Eide.

Han var mannen som ledet KIL til opprykk etter at Tom Nordlie forsvant til Fredrikstad. Denne sesongen er han igjen assistent. Først for Trond Amundsen, og nå for svenske Tony Gustavsson.

– I noen kamper har vi vært for dårlig, og i andre har vi hatt marginene imot. Tabellen lyver ikke. Vi har vært for dårlig i en del faser av spillet, sier Eide.

Torp tilbake

Han forteller at rødtrøyene ikke har gitt opp i jakten på fornyet eliteseriestatus. Seks poeng skiller opp til Molde (13) og Hønefoss (kvalik). Ti runder gjenstår. I helgen kommer FK Haugesund til de dype skoger.

Jostein Grindhaugs lag er også nyopprykket. De har imponert voldsomt hjemme med 7-3-0 på ti kamper, men står fortsatt uten borteseier.

– Det er viktig for oss å ta poeng i kampene som kommer, slik at vi føler at vi fortsatt er med. Det begynner å bli litt være eller ikke være, men ting er avhengig av hva lagene foran oss gjør. Vi klarte ikke å ta matchballen mot Hønefoss. Da burde vi vunnet klart. Det gjør at det desto viktigere nå, mener Eide.

Han og sjeftrener Gustavsson kan glede seg over at Carl-Erik Torp har sonet ferdig, mens Ørjan Berg Hanssen har trent for fullt hele uken og bør bli klar til søndagens viktige kamp.

Vrien kode

I Haugesund-leieren er man spent foran møtet med kunstgress og bortebane.

– Det har ikke vært noen god kombinasjon for oss, uten at jeg har funnet den rette forklaringen. Derfor er vi litt spente. Hjemme har vi et ekstra gir som gir oss trygghet og selvtillit. Vi sliter med å knekke bortekoden, medgir Grindhaug overfor NTB.

Angriperen Nikola Djurdjic (fem mål) er ute med karantene (tre gule), mens målvakten Per Morten Kristiansen er tilbake fra skade.

– Med Nikola ute får John Pelu (ett mål) sjansen til å vise seg fram igjen. Det blir ingen store omveltninger i måten vi spiller på, sier Grindhaug. (©NTB)