OSLO (Aftenposten.no/bt.no): Onsdag ble det kjent at verdensmester Cecilia Brækhus sensasjonelt gjør comeback hos Sauerland-teamet, bare uker etter at hun ikke ville forlenge med boksepromotøren.

— Det er riktig at vi ikke forlenget avtalen med Sauerland etter at den gikk ut i januar i år. Men det har aldri vært snakk om et avtalebrudd eller at dette avtaleforholdet kunne havne i retten, mener Morten Andreassen. Han er advokatfullmektig hos advokatfirmaet Elden. Han har tidligere lang erfaring med management innenfor undeholdning og musikk gjennom sitt selskap Unit AS.

Nå er en ny korttidsavtale i boks, frem til februar 2015. ## På tysk TV

Verdensmesteren skal forsvare beltene sine mot Jessica Balogun 7. juni i tyske Scherwin.

— Hun har fått gjennom et viktig punkt. Hennes kamper skal vises på tysk TV. Det har de ikke gjort tidligere, fordi hun har vært en del av «Nordic fight night» i Danmark. Stevnet i Schwerin dekkes av tysk TV, sier Brækhus-rådgiver Rune Brynhildsen.

Han nekter for at det har vært fiendskap eller trusler om rettslig oppgjør med Sauerland, stallen Bræhus har tilhørt siden 2008. — Det har hele tiden vært en konstruktiv dialog, sier Brynhildsen.

Den tidligere kontrakten forutsatte at hun ikke kunne forhandle med andre i seks måneder etter at avtalen gikk ut. Fra 21. februar 2015 er det ingen bindinger lenger. Da står hun fritt til å forhandle med hvem som helst.

Rune Brynhildsen forteller at Cecilia Brækhus hadde en del krav av både økonomisk og ikke-økonomisk karakter til Team Sauerland. Hun og hennes representanter mente at disse kravene nå er på mange måter innfridd.

— Men det utløsende har hele tiden vært det sportslige miljøet, sier Brækhus' norske rådgiver, Brynhildsen.

Brynhildsen benekter at Brækhus og hennes medhjelpere har vært i forhandlinger med andre boksepromotorer i perioden etter at kontrakten gikk ut.

— Vi vet at det har vært interessenter, men vi har absolutt ikke drevet forhandlinger, sier han.

— Kan ikke vente

Dette blir bergensbokserens første kamp siden slaget mot Myriam Lamare i Danmark i februar.

– Jeg kan ikke vente på å komme tilbake i ringen, sier Brækhus i en melding fra Sauerland.

– Jeg har trent hardt de siste fem-seks ukene med håp om å få en kamp før sommeren. Nå er jeg veldig glad, og veldig fornøyd med at Team Sauerland og Team Brækhus har klart å legge uenighetene fra i vinter og vår bak oss og funnet en felles vei som er god for begge parter. Mitt store ønske om å få bokse på tysk TV er en ekstra bonus, sier hun.

Brækhus møtte også Balogun i 2012. – Jeg har stor respekt for Jessica Balogun. Hun ga meg en tøff kamp da jeg slo henne for nesten to år siden. Men siden den gang er jeg blitt bedre, sier Brækhus.

Vises på Viasat

Promotor Nisse Sauerland sier dette:

– Vi er fornøyde med å ha oppnådd en felles forståelse med Cecilia. Som vi alltid har sagt, det viktigste er at Cecilia holder seg aktiv, og jeg er storfornøyd med at partene har funnet frem til en løsning og at hun vil bokse for Team Sauerland. Vi håper at Cecilia kan få tre kamper i år. Hun er en fantastisk utøver, og vi ser frem til å se henne tilbake i ringen.

Brækhus-kampen vil bli vist på Viasat 4. Rådgiver Rune Brynhildsen opplyser til Aftenposten at Brækhus ikke kommer til å snakke med media før neste torsdag, i forbindelse med pressekonferanse før kamp.

– Hun trener og fokuserer på kamp, og sier nei til alle pressehenvendelser. Men hun ba meg hilse, sier han.