Det sier tidligere proffbokser Ole Klemetsen, som legger til at han ikke kjenner til hva som er årsaken til at det har skåret seg mellom partene.

— Sauerland vil beholde Cecilia og kjemper for henne. Jeg får håpe at hun vet hva hun gjør og at de rundt henne vet hva de gjør, at de har kontroll, sier Klemetsen.

— Det kan jo skje ting på begge sider som gjør at kontrakter brytes. Det kan foregå ting som vi ikke vet hva er.

- Handler ikke dette om at Cecilia skal ha retten til sin egen merkevare, som igjen betyr penger?

— All business er penger og boksing er business, svarer bokseren som selv også kom i noen konflikter og en rettssak sa han var proff og fikk med seg 51 kamper. Stavangerbokseren la opp i 2001. ## Konflikten

Brækhus har bokset for Sauerland siden 2008. Hun har vunnet alle sine 23 proffkamper, og skulle gått en ny i Danmark 24. mai. Tidligere i år varslet bergensjenta at hun ville ut av kontrakten. Partene er uenige om hvor lenge den varer. Den normale er treårskontrakter med opsjon på ett år.

Team Sauerland, som drives av brødrene Nisse og Calle, kjemper for at hun skal bli hos dem, og er villig til å ta konflikten til retten, hvis ikke partene blir enige. Sauerland er verdens største promotorselskap.

Overraskende

— Når en bokser vil ut av kontrakten, ender det sjelden godt for bokseren. Det sier Hjalmar Styve, mangeårig boksetrener, med sønnen Anders som tidligere var proff med Mogens Palle som promotor.

Faren er trener i Bergen Atletklubb og følger godt med på det som skjer i bokseverden.

— Det er veldig overraskende at Brækhus vil ut, men det må jo være en årsak til det. Dette er ikke så uvanlig. Det dreier seg ofte om penger, og hun tror at hun vil få mer hvis hun står friere. Det kan også ha sammenheng md at proffboksing kanskje blir tillatt i Norge.

I Danmark har Mogens Palle vært en stor promotor. Styve forteller at på et eller annet tidspunkt har bokserne følt at de kunne tjene større penger ved å komme ut, men det har ikke vært så lett. De er ofte veldig sterkt bundet av avtalene.

— Det er vanlig at de har treårsavtale. Ofte forlenger de under visse forutsetninger, men generelt kan man si at når en boksepromotor har bygget opp bokseren over flere år, vil han ikke bare overlate han/henne til en annen. Jeg går ut fra at hvis Cecilia klarer å komme seg ut, vil de andre bokserne kanskje også gjøre. Derfor holder Sauerland på sine rettigheter.

Det som kan skje er også at promotorene også er lojale og ikke vil ta inn dem som er i konflikt.

- Hva skal til for å ha sin egen promotor?

— Da må man ha sikkerhet i økonomien for å arrangere et stevne, og TV-rettigheter.

Brækhus tenker trolig i de baner, for proffstevner i Norge, som regjeringen kan åpne opp for, betyr at utøveren og apparatet rundt henne har større kontroll.

Ikke fått nok?

Olof Johansson, den anerkjente svenske bokseeksperten, sier at det må ha skjedd noe dramatisk fra kontrakten gikk ut i februar til den skille fornyes innen mai.

— De som har investert i henne har en klausul om en automatisk fornyelse. Det Cecilia kommer til å bestride er at hun kanskje ikke får en stor nok del av kaken. Det er vanskelig å bevise.

Det andre kan være at det finnes noe i kontrakten hennes som hun mener ikke er gjennomført.

Det er også slike ting som er vanskelig å angripe.

- Men det må jo være muligheter for å forhandle og eventuelt takke nei til kontrakt?

— I prinsippet er det jo det, men ofte er det likevel vanskelig. Det finnes nok mer enn hva vi ser.

- Tror du at mulige kamper i Norge har vært utslagsgivende for henne?

— Hvis man tenker på at det blir kamper på hjemmebane og hun er jo en superstjerne, blir det store, store penger til henne i Norge. Sauerland på sin side ser at de her har mulighet til å tjene store penger, etter å ha bygget henne opp og hatt henne i stallen i seks år. Dette er vanskelig.