Cecilia Brækhus ønsker kontroll over sin egen merkevare, og skal ikke lenger samarbeide med den tyske promotoren Sauerland.

Sauerland er blant de største europeiske promotorene, og Cecilia Brækhus har bokset under brødrene Nisse og Kalle Sauerland siden 2008. Det skal hun ikke lenger.

— Etter alle solemerker har hun bokset sin siste kamp for Sauerland, sier Brækhus sin rådgiver og talsmann Rune Brynhildsen.

- Folk skifter jobb hele tiden

Det var VG som torsdag først skrev om at Brækhus og Sauerland går hvert til sitt. I og med at den avtalen mellom Brækhus og de tyske promotorene er konfidensiell, ønsker ikke Brynhildsen å kommentere når kontrakten utløp eller om Cecilia er forpliktet til å arbeide i oppsigelsestiden.

— Egentlig er dette svært lite dramatisk. Folk skifter jobb hele tiden. Realiteten er at Sauerland har en avtale med en opsjon på ett års forlengelse, dersom partene kommer til enighet om innholdet i kontrakten. Det er det vi nå ikke har klart, og da påløper det som for alle arbeidstakere en oppsigelsestid, sier Brynhildsen.

Neppe fight i mai

Opprinnelig skulle Brækhus bokse under et Sauerland-stevne 24. mai. Ifølge Brynhildsen er dette altså urealistisk.

- Andre arbeidstakere må jobbe i sin oppsigelsestid. Må ikke Brækhus også det?

— Jeg skulle gjerne svart på det spørsmålet, men det du spør om er altså fastlagt i en avtale som er underlagt konfidensialitet, svarer Brynhildsen.

Han er klar på at bruddet handler om at Cecilia Brækhus nå ønsker å få kontroll over sin egen merkevare.

— Cecilia er verdens fremste kvinnelige bokser, og en av idretts-Norges største merkevarer. Hun har tre år igjen å bokse, og ønsker i denne perioden å ha kontroll over sin egen merkevare, sier han.

Promotor Nisse Sauerland uttaler til VG at Brækhus fortsatt er under kontrakt med dem. Ifølge Brynhildsen er de tyske promotorene opptatt av å fremstille det som at dette er en sak som utelukkende handler om penger.

— Og det er ikke riktig. Avtalen hennes med Sauerland regulerte sportslige, økonomiske og ikke-økonomiske forhold. Jeg registrerer at de forsøker å fremstille dette som et utelukkende økonomisk spørsmål. Det eneste vi er enige med Sauerland om, er at vi er uenige, kommenterer Rune Brynhildsen.

Han avviser at Brækhus sitt team nå er i forhandlinger med en ny promotor.

— Det er vi ikke. Men det er vår minste bekymring akkurat nå. Det er flere enn Sauerland som arrangerer boksekamper i Europa, og interessen for Cecilia er stor og voksende.

- Men i og med at dere ikke forlenger avtalen med Sauerland har dere vel gjort visse sonderinger?

— Som jeg sier, interessen for Cecilia er stor.

Følg Sportsdøgnet