En «ulykke» kommer sjelden alene. Da Brækhus valgt å gå sine egne veier, var det et stort tap for brødrene Nisse og Calle Sauerland, som eier teamet. Nå har Sauerland fått et enda hardere slag i ansiktet: Det tyske selskapet ARD varsler at det trekker seg ut. TV er helt avgjørende for å få gode stevner. Sponsorene betaler hvis kampene kommer ut til publikum via TV-skjermen, men nå vil ikke ARD forlenge sin kontrakt.

Ifølge det tyske bladet Der Spiegel, avslutter Sauerland og ARD, som har kontrakt på flere millioner, sin avtale. Sauerland håper imidlertid på videre forhandlinger. Boksing er tross alt populært i Tyskland. ARD begrunner det med økonomi.

Hadde hørt rykter

— Vi har tidligere hørt rykter om at Sauerlands samarbeid med ARD hang i en tynn tråd, og dette er vel bekreftelsen, sier Rune Brynhildsen, som er Cecilia Brækhus sin kommersielle manager i Norge.

— En del av Cecilias motivasjon for å ikke forlenge avtalen med Sauerland var hennes ønske om større sportslige utfordringer, og å bokse for et bredere publikum på det internasjonale markedet, spesielt i Tyskland, der hun bor og trener. Det ønsket er fortsatt sterkt, og det finnes helt sikkert andre arrangører og TV-stasjoner og -nettverk som kan bidra til at hennes boksedrømmer blir realisert. Interessen for henne, som bokser og sponsorobjekt, har - for å si det forsiktig - ikke blitt mindre etter at hun sa farvel til Sauerland , sier Brynhildsen

Ikke overrasket

Ifølge Sauerland-stallen ble man ikke overrasket over det som har skjedd.

- Vi har forståelse for at det må bli andre rammet. I de kommende ukene og månedene skal vi snakke med ARD, slik at begge parter finner en god løsning , sier Calle Sauerland.

Uansett blir ikke Brækhus med på laget. Hun ønsker å være sine egen promotor, og har støttespillere som kan bidra til å signere TV-avtaler, hvis det blir aktuelt.

For dyrt

Programdirektør Volker Herres har ikke noe imot proffboksing som TV-idrett. Han mener den er spennende og fair. De økonomiske rammebetingelsene er imidlertid for tøffe.

Debatten om proffboksing og dens berettigelse foregår også i Tyskland. Ruth Hieronymi, som er leder i fjernsynsrådet, liker ikke at målet til boksere er å slå hverandre ned. Hun mener det ikke er ønskelig å vise på TV.

Sauerland ønsker naturlig nok at denne oppfatningen ikke skal gjøre seg gjeldende, men er forsiktig med uttalelsene.

Populært på TV

Den største tyske boksestallen med boksere som Arthur Abraham, Marco Huck og Jürgen Brähmer skal ifølge bladet Spiegel de siste årene ha dratt inn mellom 12 og 15 millioner Euro årlig på TV-rettigheter.

Avtalen gikk ut på at ARD skulle sende ti show årlig. Kamper lørdag kvel har vært de som kostet mest. ARDs markedsandel for boksing har ligget på 20 prosent. VM-nederlaget til Abraham i mars 2013, da han gikk mot Robert Stieglitz, skal ha blitt sett av over 4, 2 millioner TV-tittere.

Kampen mellom Jürgen Brähmer og Enzo Maccarinelli ble sett av 3,2 millioner.