— For meg er ikke dette noe bittert brudd, jeg ønsker bare å gå videre.

Det sier bokseren, som var på en svipptur til Oslo torsdag. Hun ville gjerne snakke om hva som skjer i konflikten med promotorselskapet Sauerland. Hun har vært taus til nå.

— Dette er blitt litt mer dramatisk enn det egentlig er. Jeg er klar for å ta det neste steget igjen. Slik har jeg gjort det tidligere, da jeg gikk fra kickbokser til amatør, og deretter videre til proff.

Brækhus har ikke kommet til enighet med promotorselskapet hun har bokset for siden 2008.Bergensbokseren bosatt i Berlin forteller om frustrasjonen som har bygget seg opp over tid, og det er flere ting:

— Dette er ikke noe som har skjedd over natten for meg. Det var mye styr rundt kampene mot Holly Holm. Det har mange fått med seg, sier Brækhus og letter litt på sløret.

— Først skulle det være kamp, så ble den avlyst, så skulle det være kamp igjen og jeg pakket bikinien for Las Vegas. Dagen etter kom en kontrabeskjed. Det ble avlysningen igjen.

Forvirrende

Brækhus forteller at det ble slitsomt mentalt, og at hun også har gitt uttrykk for at hun vil bokse om det fjerde beltet, IBF-beltet. Hun har tre fra andre bokseforbund.

Men heller ikke der har hun fått noe svar på hvorfor Sauerland ikke har fått til det.Brækhus forteller at hun nesten er lei av å se lister i media over hennes drømmemotstandere, uten at hun kommer nærmere. Hun ramser opp flere navn som hun kan tenke seg, men det har rent ut i sanden.

— Jeg har søkt løsninger uten å få det til, og nå vil jeg ta eget grep, sier Brækhus. På spørsmål fra aftenposten.no hva hun seg for seg i fremtiden, om hun vil bli sin egen promotor, svarer hun:

— Drømmen er å ta over hele verden, men vi tar et steg av gangen.

Hun kan ikke annet enn å le av seg selv, men fortsetter slik:

— Nå må vi bare se og vurdere mulighetene. Flere og flere går ut og blir sin egen promotor. Boksescenen har forandret seg hele tiden. Boksingen møter konkurranse fra andre kampsporter som MMA. Man må hele tiden tenke litt nytt. Jeg vil ha mine drømmekamper, sier Brækhus.

- Avtalen er over

Kommersiell manager Rune Brynhildsen og advokat Morten Andreassen hos firmaet Elden, sitter ved hennes side. De bistår henne.

De har behov for å korrigere noen fakta, nyansere bildet som er skapt de siste ukene etter at det er blitt kjent at Cecilia ikke lenger skal samarbeide med Sauerland.

— Dette handler om det sportslige, ikke det økonomiske, sier Brynhildsen, før han fortsette: - Avtalen er over.

Apparatet rundt Brækhus ønsker å holde seg til det Sauerland har ønsket, at informasjonen og kontrakter skal være taushetsbelagt.

— Men det er så enkelt som at det finnes en avtale som er utgått, avtalen var på ett pluss ett år under forutsetning av at man ble enige. Det ble vi ikke og Cecilia ønsker å ha kontroll på det hun driver med. Hun vil vise seg frem i et enda større marked enn det som hun har hatt til nå.

Hun har ingen konkrete planer om kampen, men trener som før i Berlin.

— En dag uten trening er en dag uten mening. Jeg er i et gym der jeg kan bokse. Og jeg er i kjempeform, sier hun.

Hun må ifølge reglene bokse om de beltene hun har i løpet av året, og det akter hun å gjøre.

Enten som egen promotør eller i samarbeid med en annen.

— Det er andre boksere som har gjort det slik, som Klitchko, forteller Brækhus. Det ble mye styr da han gikk ut, men det har lagt seg.

- Fått mye støtte

- Hva betyr det at det muligens blir proffkamper i Norge? Har det vært medvirkende til å gå dine egne veier?

— Situasjonen i Norge er ikke det som kommer til å være siste ordet når det gjelder min karriere og bestemme hva jeg skal gjøre. Hvis det blir proffkamper i Norte er det viktigste for meg å lage en fantastisk fest. Jeg har fått så mye støtte. Når vi kommer til Norge skal de som har reist til Danmark bli belønnet.

— Det er stor risiko og store investeringer hvis man skal arrangere en slik kamp her i landet, skyter Brynhildsen inn. - Vi har foreløpig ikke foretatt oss noe, selv om vi har fått mange henvendelser. Det gjør vi først når det blir klart om det åpnes for proffkamper.

Brækhus legger til at hun har vært i Stortinget og snakket varmt om oppheving av profforbundet.

— Men jeg legger ikke min karriere i det.

SPORTSDØGNET