Filmskaper: Emil Tanem skal lage jubileumsfilm om RBK. Filmskaper: Emil Tanem skal lage jubileumsfilm om RBK. Foto: Pål Haugbro

Nå debuterer Rosenborg på film

«Rosenborg – mer enn et fotballag» får premiere i jubileumsåret 2017.

— Historien om Rosenborg er historien om arbeiderbydelsklubben som virkelig kommer seg opp og tar opp kampen mot pengemakta i europeisk fotball. Jubileet er en fin anledning til å få fortalt denne gode historien, sier Emil Tanem.

Er supporter selv

Filmskaperen i Puzzlefilm er selv «blodfan» av RBK.

— For meg startet det da faren min sneik meg inn på kampen mot Blackburn i 1995. Vi hadde ikke billett, men «Rollen» fikset inngang. Etter den gangen, har jeg vært på nesten alle Rosenborgs hjemmekamper – og har kun misset to av RBKs 36 mesterligakamper på Lerkendal, sier han.

Hans foreløpige høydepunkt på tribunen kom i 2004. — Det villeste øyeblikket var da Frode Johnsen avgjorde seriemesterskapet hjemme mot Lyn i 2004. . Jeg sto rett bak målet Frode scoret på, og i jubelen befant jeg meg plutselig sju rader lenger ned på tribunen, sier han og gliser.

Disse sakene er mest lest i dag:

TV— og kinofilm

Ideen om å lage jubileumsfilm dukket opp mens Tanem gikk på filmskolen på Lillehammer, og de første opptakene til filmen «Rosenborg – mer enn et fotballag» ble gjort allerede i 2013. Sluttresultatet blir en miks av rekonstruksjoner av viktige øyeblikk i klubbens historie, intervjuer med sentrale personer, og arkivfoto. Filmen rulles ut på TV – og forhåpentligvis kino – i slutten av neste år.

— Vi er i gang med å gjøre intervjuene. Vi jobber kronologisk, og har startet med dem som kan si noe om starten – som Tor Kleveland, Klaus Berg og «Rollen», sier han.

Nils Arne Eggen er selvsagt sentral i historien, og er allerede intervjuet en gang. Det blir flere opptak med Nils før filmen slippes.

— Nils Arne er fantastisk, og har vært veldig entusiastisk til prosjektet hele veien, sier Tanem.

Rift om jobben

Daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, setter pris på initiativet fra Tanem og produsent Bjørnar Fjeldvær. Men de var ikke de eneste som ønsket å lage film om RBK.

— Det var flere som ønsket å lage både film og bok om oss i jubileumsåret. Vi synes det er artig at vi er så attraktive. For oss blir dette viktig materiell å ha med inn i fremtiden, og det ser veldig bra ut, sier hun.