TRONDHEIM (adressa.no): Mandag kveld avslutter RBK treningsleiren i spanske Marbella når Kåre Ingebrigtsens menn møter hviterussiske Shaktyor.

Der stiller han med Riku Riski på venstrevingen fra start, og finnen er langt på vei lovet 90 minutter i det som blir comebacket i RBK-trøya.

— Han går inn på venstrekanten. Vi hiver han rett i det, sier Kåre Ingebrigtsen til adressa.no.

Lite spilletid i Skottland

Treneren forteller om en finne som dro til Dundee United på lån ved årsskiftet, men som har slitt med spilletiden for det definitive bunnlaget i skotsk eliteserie.

Riski har også slitt med småskader i det som må sies å være et mislykket låneopphold.

Derfor kom han til Marbella lørdag kveld, trente søndag – og går altså rett inn på et lag med noen utskiftinger fra elleveren som møtte Rostov i forrige uke.

— Han har hatt lite kamptrening over tid. Han var veldig positiv over tanken å komme hjem igjen. Han hadde et kronglete 2015 med mye skader, men vi vet alle at han er god spiller, sier Ingebrigtsen.

En av de viktigste årsakene til at RBK-ledelsen bestemte seg for å hente hjem Riski nå, før låneavtalen med skottene var gått ut, handler om Rosenborgs egen tropp. Micke Dorsin er langtidsskadd, mens unggutta John Hou Sæther og Andreas Helmersen heller ikke er tilgjengelige.

Ingen kriseløsning

Bruttern avviser imdlertid at de henter hjem Riski som en kriseløsning på alle skadeproblemene.

— Nei, det er det ikke. Da vi leide ham ut til IFK Gøteborg i fjor sommer, var det litt for hans egen del, også. At en finsk landslagsspiller skulle få spille, slik at han forble finsk landslagsspiller. Nå får han starte litt på nytt, og får spilletid direkte, sier Bruttern.

RBK stiller følgende lag mot Shaktyor mandag:

Pavel Londak – Jonas Svensson, Johan Lædre Bjørdal, Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach – Magnus Stamnestrø, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø - Elba Rashani, Matthias Vilhjalmsson, Riku Riski.

PS! Kampstart er 16.00. Adressa.no følger kampen med livechat.