LA MANGA (iTromsø): Den tunisiske spissen kommer fra den rumenske klubben Petrolul der han skal ha hatt trøbbel med lønnsutbetalingene. Dermed så 27-åringen seg om etter en ny klubb, noe som endte med at han dro til TIL og Tromsø.

Spillerlisensen er dog ennå ikke frigitt fra hans tidligere klubb som ikke er enig i at han har rett til å bryte kontrakten. Derfor er, som Nordlys først omtalte i forrige uke, saken ennå ikke løst.

— Jeg har ikke hørt annet enn at dette kommer til å ordne seg, sier hovedtrener Bård Flovik til iTromsø.

- Går i orden

Det er opp til en komite i FIFA om spissen skal få lov til å spille for TIL, og inntil det er avklart kan Moussa ikke spille offisielle kamper.

— Prosessen er i gang i FIFA, og vil bli avklart snart. Kanskje det skjer før sesongstart, kanskje ikke, sier Moussas agent Freddy Ferreira til iTromsø.

Han er uansett sikker på at overgangen kommer til å gå i orden.

— Det er hundre prosent sikkert at komiteen vil gi oss grønt lys, men vi vet ikke når de skal se på den. Noen ganger skjer det i løpet av dager, andre ganger tar det noen uker, sier Ferreira til iTromsø.

Han forklarer at en advokat de har leid inn jobber med saken mellom Petrolul og Moussa, men at saken om lisensen er opp til FIFA.

- Beklagelig

For TIL-trener Bård Flovik skaper usikkerheten rundt Moussa utfordringer. Tunisieren har vært brukt mye i oppkjøringen, og mye taler for at han får en rolle også mot Molde i serieåpningen. Om tankspissen ikke blir klar må Flovik dermed gjøre om på et lag han har brukt tid på å spille inn.

— Om det ikke går i orden til seriestart vil det være beklagelig. Det vil også være beklagelig overfor gutten som er på en ettårskontrakt, og ser ukene gå. I løpet av neste uke bør tryggheten rundt dette være i orden, mener Flovik.