LA MANGA (iTromsø): Åsen scoret ett og hadde en målgivende da TIL slo et reservepreget Krylja Sovetov 3-0 på La Manga i kveld. I sin rolle rett bak spissen var Åsen en kreativ kraft som et bindeledd mellom midtbanen og angrepsspillerne. For ett år siden var også trønderen sentral for TIL, og var av mange spådd til å få en kanonsesong. De første kampene i seriespillet var han også sentral. Så sa det stopp.

LES OGSÅ:

— Høsten i fjor var direkte pinlig for min del. Jeg hadde fire eller fem kamper fra 12. juli og ut sesongen. Når man går skadet og slikt er den en nedtur når man ikke får bidra til at gutta skal prestere, sier Åsen stående utenfor garderoben på fotballanlegget i det kveldsmørket er i ferd med å senke seg på La Manga.

- Hvordan skal du unngå at sesongen i år blir lik den i fjor?

— Rett og slett ta vare på kroppen min. Jeg er en spiller som er avhengig av å trene og ha kampflyt. Men når man plutselig står over hele treningsuker og kamper blir man på etterskudd. Høsten 2015 har jeg strøket over fordi det bare ble tull, sier Åsen ærlig.

Offensivt trykk

Siden slutten av oktober har Åsen trent mye, helt opp i 15-16 økter i uka.

— Målt mot på samme tid i fjor er jeg i langt bedre form. De andre gutta hadde sin siste kamp 8. november i fjor. Da var jeg ferdig med min ferie, sier Åsen.

I rollen Åsen er tiltenkt i TIL-laget er han særdeles avhengig av å ha gode relasjoner til medspillerne for å lykkes. I fjor forsøkte man å koble Åsen med Zdenek Ondrasek. I år heter angrepsspillerne Sofien Moussa, Thomas Lehne Olsen, Runar Espejord og Christer Johnsgård. Forventningene til at Åsen skal levere både mål og målgivende er han fullt klar over.

— Jeg skal være en som skaffer offensiv trykk og samtidig gjør en jobb defensivt, sier trønderen.

Mot det russiske laget vant Åsen ballen igjen høyt i banen, og serverte ballen til Thomas Lehne Olsen, som enkelt kunne sette kula i nettet.

— Når man legger ned godt med trening har man en god motor. Det gir det målet der, sier Åsen til iTromsø.

Loves ikke plass

Hovedtrener Bård Flovik liker det han ser av Åsen, men vil ikke love startplass til verken han eller noen av de andre angrepsspillerne som kriger om å få spille serieåpningen mot Molde 13. mars.

— Jeg skal velge to av de fem spillerne som konkurrerer om de plassene, sier Flovik med et smil etter kampslutt.

Han poengterer at uttaket kan bli forskjellig fra kamp til kamp for nevnte Åsen, Moussa, Lehne Olsen, Espejord og Johnsgård som er de fem det dreier seg om.

— Borte mot Molde og hjemme mot Start er forskjellige kamper. En liten skade gjør at vi har spillere å sette inn og flere strenger å spille på, sier Flovik til iTromsø.