TROMSØ/OSLO: – Det er riktig at Casiem Drummond fikk tre kamper karantene, og bakgrunnen for det er et voldsinnslag i kampen mot Centrum Tigers lørdag 13. februar, sier Eivind S. Jensen i Basketballforbundet til iTromsø.

– Fikk Drummond straff for å ha slått til Centrum-spilleren?

– Det er riktig, svarer Jensen.

Dommerne fikk ikke med seg episoden under kampen, men Storm-amerikaneren fikk karantene på bakgrunn av videobevis.

– Sanksjonskomiteen valgte å ilegge Drummond den strengeste straffen som de har mulighet til, og det er tre kamper suspensjon, sier Jensen.

iTromsø har forsøkt å få tilgang til videobeviset fra forbundet og Storm, men det har vi fått avslag på. Heller ikke Tigers kunne hjelpe oss med dette i ettermiddag.

– La seg langflat

I Tromsø Storm er man allerede ferdig med saken og har valgt å ikke appellere dommen, forteller styremedlem Ørjan Sandvik Hansen, som på vegne av klubben har gitt forbundet forklaring i saken.

– Casiem har gitt sin versjon, lagt seg langflat og beklagd både overfor spilleren og basketballforbundet, sier han.

Han forteller at Storm ila Drummond en bot og ga ham en kraftig irettesettelse.

– Størrelsen på boten er et anliggende mellom ham og arbeidsgiver, sier Sandvik Hansen.

Centrum Tigers-spilleren gikk i bakken etter slaget fra Drummond.

– Det var en handling i kampens hete. Centrum-spilleren holdt ham, og det var naturlig å slenge ut armen. Han traff med oversiden av håndleddet og overarmen. Spilleren gikk i bakken men det var på grunn av tyngdekraften. Han var allerede på vei bakover, mener Sandvik Hansen.

I Centrum Tigers ser de alvorlig på hendelsen.

– Det er ikke noen grunn til å forsvare en slik handling, når man ser tapen etterpå. Vi synes tre kamper karantene er altfor lite, sier Centrum Tigers-trener Inge Kristiansen.

Ferdig for sesongen

Drummond er ferdig i Tromsø Storm – i alle fall for denne sesongen. Men dette må ikke sees i sammenheng med episoden i Oslo, understreker Storm.

– Han har vært skadet i fire uker allerede og bildene fra sykehuset viste at han har et lite brudd i hånda, sier Sandvik Hansen.

Storm hadde ikke fått beskjed om noen straffeutmåling før sist helgs kamp mot Frøya. Derfor kunne Drummond spille, men han klarte ikke å fullføre kampen på grunn av skaden.

Denne uken valgte Storm å hente Keon Lawrence for resten av sesongen. Drummond reiste tilbake til USA torsdag og iTromsø har ikke lyktes å få en kommentar fra ham.

Ifølge Sandvik Hansen er det ikke tatt noen avgjørelse om Drummond kommer tilbake neste sesong.

– Ingenting er avgjort, men vi har ikke pratet med ham om det. Hvis han skulle komme tilbake, må han sone tre kamper. Men det er altfor tidlig å si. Han har vært en solid og god spiller her, sier han.

iTromsø har vært i kontakt med Centrum Tigers-spilleren som ble slått. Han ønsker verken å kommentere saken eller at hans navn skal offentliggjøres.

Storm spiller i helgen borte mot Asker Aliens og Bærum Basket.

– Målsettingen er å få hjemmekamp i kvartfinalen i sluttspillet. Da må vi vinne begge kampene i helgen, sier trener Kenneth Webb.