På 79 kamper i 2. divisjon for Senja har 29-åringen øst inn 72 mål. Nå får «mannen i gaten» sjansen i eliteserien for Tromsø.

— Jeg har diskutert Tromsø på jobben i fem år, akkurat som mannen i gata gjør. Og plutselig satt jeg i garderoben med de store gutta i TIL. Det er vel den klassiske drømmen som går i oppfyllelse-opplevelsen, sier Johnsgård.

29-åringen fra Senja har de siste årene jobbet i NRK, fra 2012 som programleder for barne-TV-serien Kråkeklubben. Det blir det nå slutt på ettersom sjansen til å bli fotballspiller på heltid dukket opp. Etter tre gode sesonger i Senja fikk han anledning til å spille for klubben han har fulgt siden han var liten gutt.

Tre års skademareritt

— Da jeg var 20 år tenkte jeg at det ikke ville bli noe problem å komme seg til Tippeligaen. Men i de senere år har jeg vel tenkt at det neppe kom til å skje. Jeg har hatt det artig med å spille i 2. divisjon. Så løsnet det veldig. Da dukket tilbudet om å trene med og prøvespille for Tromsø opp. Jeg har gjort meg noen erfaringer i TV-jobben som gjorde at jeg kom til prøvespillet med lave skuldrer. Jeg hadde en fin jobb, ting sto ikke og falt på den sjansen i TIL. Jeg kunne slippe meg løs. Det var viktig, forklarer den ferske TIL-spissen.

Det kan bli mye å smile for hvis Christer Johnsgård finner målformen for Tromsø denne sesongen. FOTO: ØYVIND SIVERTSEN, ITROMSØ

Han leverte såpass bra at det ble en ettårskontrakt med mulighet for forlengelse.Men den lærerutdannede programlederen har ikke akkurat hatt noen enkel vei mot toppen. Hør bare her:

Han gikk sammenhengende skadet i tre år. Det startet med et spark mot hodet i en kamp i 2007. Kjeven fikk seg en trøkk, og han slet med hodeverk. Så fulgte en bruskskade i kneet som satte ham utenfor i ett år. Når den skaden var leget pådro han seg flere småskader.

— Jeg hang ikke i hop for fem, flate øre. Jeg hadde vært så lenge ute at kroppen ikke var klar for å spille fotball. Derfor brukte jeg et par sesonger på å bli gjennomtrent og klar igjen.

Fotball og fjernsyn

Frem til påske blir det hektiske dager for Johnsgård. Han skal nemlig lede ti direktesendinger på TV, Påskemorgen, samtidig som TIL er i gang med sesongen. Etter det legges TV-karrieren på is for denne gang.

— Jeg håper å kunne returnere til den jobben en dag. Jeg føler det absolutt er noe jeg behersker og trives med. Både TIL og NRK har vært veldig fleksible som gjør at det er mulig å kombinere begge deler nå. Men etter påske er det kun fotball, sier småbarnsfaren.

- Hva tilfører du Tromsø-laget?

— Fotball handler mye om selvtillit, å få flyt. Jeg håper jeg kommer i flyten og score masse mål. Jeg er en energisk spiller som springer og jager og kan bidra defensivt.

TIL må finne målscoreren

Tromsø mangler en målscorer. Ondrasek er borte. Plassen står litt åpen. Kan Runar Espejord gripe sjansen? Thomas Lehne Olsen? Hva med Sofien Moussa? Det er en posisjon Bård Flovik & co. er avhengig av å få orden på. For laget, med Morten Gamst Pedersen tilbake i klubben han forlot i 2004, bør ha nok kvalitet, i hvert fall i elleveren, til å havne over nedrykk og kvalik. Bakerst er det grei dekning. Midtbanen er spennende, med islendingen Aron Sigurdarson (22) på plass. Det kan bli en ny hit i nord. Vi tror Tromsø blir nummer 13 denne sesongen.

Og kanskje er det nettopp Johnsgård som slår gjennom og kaprer en av plassene på topp?

— For meg handler det om å gripe sjansen når jeg får den. Det er veldig mye opp til meg selv hvordan denne sesongen blir. Jeg skal være klar og skjerpet.

- Hvis du fikk velge, TV-stjerne eller fotballstjerne?

— Det er ikke lett å velge. Akkurat nå er det fotballen som gjelder.

Bård Flovik fikk nok av dramaet nederst på tabellen i fjor. I år vil han ha laget høyere opp.

— Vi ønsker å stabilisere oss lenger opp med flere poeng enn i fjor (29). Opp mot 40 poeng er målet. Da slipper vi å føle det jaget vi gjorde i fjor. Vi har tatt en del grep som vi mener er nok til å klare det, sier Tromsø-treneren.

ANALYSEN

Bård Flovik har fått inn Morten Gamst Pedersen. Det bør bety en del, både i kraft av hans kvaliteter på banen, men også i garderoben. Men Tromsø mangler i likhet med mange lag en målscorer. Runar Espejord er spennende, det samme er Thomas Lehne Olsen. Men umulig å si hva det blir til. Vi tror laget går klar av nedrykk og kvalik. En skadefri Gjermund Åsen bør bli en attraksjon på Alfheim.