Det blir mer og mer tydelig at Tørum sitter på oppsigelse. Når sportsdirektøren tydeliggjør at alle lever av resultatene, så har han i grunnen sagt ganske mye.

Rosenborg-treneren, som er den yngste i mesterligaen debuterer på dette nivået. Chelsea-treneren jubilerer med sin 50. mesterligakamp. Forskjellen i styrkeforholdet er nesten like stort på andre områder.

Rosenborg kan leve med en nesestyver på Stamford Bridge. Klubben kan ikke leve med prestasjonene i norsk serie og cup. Den siste tids resultater, to seirer på de siste syv kampene hjemme i Norge, holder ikke for en klubb med Rosenborgs historie og ambisjoner.

Verre blir det av at det er vanskelig å se noen spillemessig fremgang i strukturen. Det har sikkert ikke vært lett for Tørum med så mange språk på banen og spillere fra så forskjellige kulturer. Men på et tidspunkt må fremgangen synes ellers renner tålmodigheten ut hos dem bestemmer. Knut Tørum har fått tid, mye tid. Problemet er at Rosenborg fortsatt ikke klatrer på tabellen.

Nå begynner det å bli kort ned til syvende og åttendeplass.

I en tid der Rosenborg konsoliderer seg mer tilbake til fortiden, er det ingen tegn til en spillemessig vridning i den retning.

Dermed blir det et sprik mellom idé og utførelse som er alvorlig for treneren.

Med tanke på kveldens kamp er det bekymringsfullt at mangelen på defensiv struktur er så åpenbar. Rosenborg spiller med store avstander og det støtes ikke godt. Stadig vekk får Christer Basma og Miika Koppinen skylden for baklengsmålene. Dermed blir de gjort til syndebukker for dårlig kollektivt forsvarsspill. Begge har fart, erfaring og ferdigheter til å ruve i eliteserien.

Når det kollektive spillet ikke fungerer, så er det først og fremst trenerens ansvar. Derfor trenger han resultater, men også rask spillemessig fremgang.

Problemet ble berørt av Starts vikartrener Benny Lennartsson i Adressa i går. Han kom helt utenfra og ble overrasket over mangelen på struktur i Rosenborg-laget. Det har vært mangelvare hele sesongen og det er vanskelig å se noen nevneverdig forbedring.

Oddsene på at Rosenborg skal tape med 0-6 er lavere enn oddsene på at Rosenborg skal vinne i kveld.

Her i landet sier de at bookmakeren har alltid rett. I dette tilfellet er han som setter oddsen norsk, så da kan man ikke skylde på manglende innsikt eller nedvurdering.

I kveld dreier det seg om å unngå en ydmykelse. Og om trenerens fremtid. Men for Knut Tørum kan det være for sent. Beslutningen kan allerede være tatt.

Flere ting tyder på at Rosenborg kommuniserer dårlig internt. Tørum fremstår mer og mer som en trener på oppsigelse.

Jeg glemmer ikke den dårlige følelsen vi hadde sist vi dro til London med Rosenborg. Jeg har ikke klart å fortrenge hvordan det endte: 1-5 mot Arsenal. Utspilt på kvelden og utledd av de engelske mediene etterpå. Det eneste vi syntes var morsomt å skrive hjem om var at Rosenborg-spillerne tok undergrunnen til treningen på Highbury.

Hva skal vi komme til å huske denne kampen for?