I gårsdagens Aftenposten uttrykte sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen at RBK langt fra har prestert godt nok i årets sesong, og at en hovedtrener i Rosenborg til enhver tid lever av nettopp resultatene.

– Hvis det er slik at RBK en dag finner ut at det beste for klubben er at vil ha en ny hovedtrener, skal ikke jeg stå i veien. Men Knut Torbjørn har ikke sagt noe sånt til meg, sa Knut Tørum til Adresseavisen i går kveld.

Mandag kveld gjorde RBK sine siste forberedelser inne på Stamford Bridge foran møtet med den engelske storheten.

Og etter først å ha vært gjennom en pressekonferanse som dreide i en annen retning enn Knut Tørum nok kunne tenke seg, måtte treneren tåle disse på nytt etter treningen.

– Om jeg skulle begynne å være redd for min egen posisjon nå, er ikke det noe godt signal å sende til spillerne, sa han.

To av åtte

Og forløpet til det hele skjedde på Kristiansand lørdag kveld. For med seks kamper igjen å spille og med to seirer på de åtte siste kampene, ligger RBK på femteplass på tabellen. Sjanseløs på tittelen, og nå også med marginale muligheter til å nå det egenuttalte målet om medalje.

Legger vi til at NM-sesongen endte med tap for Odd i 4. runde, ble spørsmålet om viktigheten av nettopp mesterliga-suksess – for at Tørum skal få fortsette som RBK-trener i overskuelig framtid – gårdagens tema:

– Det er viktig for hele klubben at vi gjør det bra i hele turneringen, og det er viktig at vi forbedrer femteplassen fra serien. Det er mitt ansvar at vi jobber knallhardt med det. I en toppidrettsgruppe lever mena jo for resultater. Det gjør Tørum og, sa han.

Knut Torbjørn Eggen er minst like klar som hovedtreneren i det:

– Vi i RBK er helt avhengig av en god avslutning på sesongen, og det gjelder også Tørum, sa han.

Iversen vrakes

Når det gjelder selve kampen, er det klart at Steffen Iversen vrakes, og at Per Ciljan Skjelbred tar hans plass på høyrevingen. RBK kommer for øvrig til å ligge i en stram 4-5-1 i kveld.

Og med tanke på at Chelsea nettopp er Chelsea, var Tørum relativt nøktern når han summerte opp RBKs ambisjoner for kampen:

– Det er ikke sikkert vi trenger å vinne denne for å avansere. Men å få en god opplevelse, skape noen gode angrep og bidra til en fin fotballkamp, blir viktig for oss med tanke på hele denne mesterligahøsten, sa Tørum.

Slik starter RBK: Lars Hirschfeld – Roar Strand, Christer Basma, Miika Koppinen, Micke Dorsin – Per Ciljan Skjelbred, Marek Sapara, Vidar Riseth, Alexander Tettey, Abdi Traoré – Yssouf Koné.