I sin tid var det alltid ekstra forventninger til Nils Arne Eggens pressekonferanser. Uttalelser som «it's hope in a hanging snore — fishing snore» og «we play with two stopper's and three spisse's», blandet med faglige vurderinger, gjorde det hele til en interessant opplevelse.

Slik var det med Mourinho i går også. I lyset fra en mengde kameraer og blitzregn fra papirfotografene, leverte han det vi fremmøtte hadde håpet på.

- Vi mangler ryggraden

— Vi må stille uten Drogba, Lampard, Carvalho og Ballack. 40 prosent av laget er borte. Vi mangler ryggraden, sa Mourinho.

Det er tydelig at Chelsea-manageren er bekymret for alle skadene på sentrale spillere. Han brukte i hvert fall mye tid på å snakke om det.

— Problemet er ikke antall skader vi har, men hvilke spillere som er skadet. Men slik er realitetene, og de må vi forholde oss til. Jeg ser ingen grunn til å gråte på grunn av dette, sa han.

Om egg og Sjevtsjenko

Andrej Sjevtsjenko debuterte for sesongen sist lørdag, og spolerte tre målsjanser. Forholdet mellom Mourinho og Sjevtsjenko skal ikke være det aller beste, og det var da hans navn kom opp at hele seansen skled noe ut.

— Jeg er ikke klar for å snakke om «Sheva» eller noen andre enkeltspillere, sa Mourinho.

— Har du snakket med ham om måltørken?

— Vil du vite alt jeg gjør?, parerte manageren, før han fortsatte:

— Ingen egg, ingen omelett. Hvis du går på supermarkedet for å handle omelett, kan du velge mellom flere typer egg. Du har egg i klasse en, klasse to og klasse tre. Og noen egg gir deg bedre omelett enn andre, sa han, til latter fra salen. Han lo litt selv også.

God kontroll på RBK

Rosenborg hevder han å ha god kontroll på. Han var klokkeklar på at han er full av respekt for Rosenborg, men at Chelsea likevel er favoritter.

— Det er viktig for oss å begynne med seier. Vi respekterer motstanderen, men jeg mener vi har et bedre lag. Jeg har sett fem-seks videoer av Rosenborg, og jeg mener jeg kjenner laget, spillerne og hvordan de spiller, sa Mourinho, og trakk fram Yssouf Koné, Didier Konan Ya og Abdou Razack Traoré spesielt.

— De tre afrikanerne på topp er gode. De virker sterke, teknisk dyktige og hurtige. Jeg regner med at Rosenborg kommer til å legge seg lavt og satse på kontringer. De kan spille uten press, for de er glade bare fordi de er i Mesterligaen. Men jeg mener at vi er et bedre lag, sa Mourinho.

Ikke utsolgt

Det kommer trolig ikke til å bli utsolgt på Stamford Bridge i kveld. Det har nok litt ned motstanderen å gjøre, men ikke bare det, ifølge Chelsea-manageren.

— Det er ikke uvanlig at det ikke er fullt på tribunene i det første gruppespillet. Det har noe med kulturen å gjøre. Men det som skulle mangle av atmosfære på tribunen, blir vi nødt til å skape selv gjennom våre prestasjoner, sa Mourinho

Etter et siste spørsmål om linjedommeren han klaget på etter lørdagens kamp, brøt presseoffiseren inn og avsluttet pressekonferansen.

Vi satt i hvert fall igjen med noe å skrive om.