BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEChelsea manager Jose Mourinho considers a question during a news conference at the Stamford Bridge Stadium, London, Monday Sept. 17, 2007. Chelsea will face Rosenborg in a Group B Champions League soccer match at Stamford Bridge Tuesday. (AP Photo/Tom Hevezi) Foto: TOM HEVEZI / SCANPIX

WEB-TV: Se Mourinho snakke om omelett

Busstur

«Som vi sier i Portugal. De tok med seg bussen og parkerte den foran målet»

José Mourinho en smule oppgitt etter 0-0 mot ultradefensivt Tottenham.

Feriedag

«Alle ønsker at Chelsea skal tape en kamp. Når de gjør det bør dere innstifte en ny fridag»

Etter knallstarten i 2005/06-sesongen da de blå virket uslåelige.

Smittefare

«Jeg er mer redd for fugleinfluensa enn fotball. Hva er fotball sammenlignet med livet? Jeg må kjøpe noen masker og ting, kanskje til hele laget»

Portugiseren sammenligner fugleinfluensahysteriet med at poenggapet til Manchester United var krympet.

Cup er cup

«Det er ikke ligaen, det er ikke FA-cupen, det er ikke mesterligaen. Men det er fortsatt en turnering og vi må ha respekt for den»

Mourinho om ligacupen.

Huff disse landskampene

«Pavel Nedved, Paul Scholes og Luis Figo har alle sluttet å spille landskamper. Det er greit for tsjekkerne, engelskmennene og portugiserne. Men i Frankrike? De har ikke frihet der. Det er helt utrolig. Makelele er ikke en fotballspiller. Han er en slave. Han har ingen menneskerettigheter, valgmuligheter eller frihet. Så han er en slave. Men reglene er slik, og hva kan vi gjøre»

Mektig irritert Mourinho etter at Frankrike tok ut Makelele på landslaget selv om midtbanespilleren ville legge landskampkarrieren på hyllen.

Straffskyld

«Omstendighetene er vanskelige for oss med de nye reglene i fotball som vi opplever. Det er ikke mulig å få straffe mot Manchester United og det er ikke mulig å få straffe til Chelseas fordel. Det er ingen konspirasjon. Det er fakta. Jeg snakker fakta. Dersom ikke, trenger jeg store briller»

Oppgitt Mourinho etter at Middlesbrough ikke fikk straffe mot United og Chelsea aldri fikk en mot Newcastle dagen etter.

Fra frukthagen

«Unge spillere er som meloner. Først når du åpner og smaker på dem vet du 100 prosent sikkert om melonene er gode. Noen ganger kan du ha en vakker melon som ikke smaker så bra og andre ganger kan du få en stygg melon som smaker fantastisk»

Mourinho om unge talenter.

Kilde: Wikipedia og BBC.

(©NTB)