STAVANGER/OSLO (aftenbladet.no): Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen er frustrert og overrasket over at spillere på laget hans ikke har arbeidstillatelsen i orden.

-Jeg visste ingenting om dette, og trodde selvfølgelig alle papirene var i orden. Denne saken er veldig uheldig og negativ for oss, sier VIF-treneren.

— Så dette er ikke en kalkulert risiko dere har tatt for å få spillerne på isen fortest mulig?

— Nei, ikke som jeg vet i alle fall. Vi ville skjønt at saken ville kommet fram i lyset, akkurat som det nå har gjort. Da hadde det vært bedre å vente, svarer Knutsen.

- Fikk dere kalde føtter i forrige uke og derfor sendte Chouinard på dør?

— Nei, det hadde ikke noe med saken å gjøre. Da hadde vi jo gjort det samme med Brooks. Avgjørelsen om å sende Chouinard hjem ble tatt etter Frisk-kampen, forklarer Vålerenga-treneren.

Brooks ferdig

Tirsdag avslørte Aftenbladet at nord-amerikaneren Eric Chouinard, som ble sparket fra klubben forrige uke, har spilt flere måneder i Vålerenga uten arbeidstillatelse.

Etter et møte med mellom UDI og Vålerenga onsdag formiddag, ble det klart at Brendan Brooks, som heller ikke har arbeidstillatelse, ikke får spille semifinalekampene mot Storhamar.

Knutsen beskriver tapet av Brooks som en sportslig nedtur.

- Burde ikke Vålerenga visst at det må søkes arbeidstillatelse for spillere som Chouinard og Brooks?

— Etter hva jeg skjønner, er ikke dette bare Jan Tore Kjærs ansvar. Alle kan gjøre feil, men nå må vi få alt fram i lyset og ikke skjule noe. Dersom dette er gjort bevisst, er det ikke bra, legger Knutsen til.

- Du har fått bruke et mannskap i gullkampen som ikke burde spilt, hva synes du om det?

— Det er ingen stor sak, vi kunne bare ventet en uke. Men det er merkelig at det ikke er en sammenheng mellom arbeidstillatelse og spillerlisens. Hadde det vært det, hadde vi sluppet dette tullet, sier Knutsen med klar adresse til forbundets regler – og manglende sjekking av arbeidstillatelse ved tildeling av spillerlisens.