Vålerenga slo nylig ut Frisk Asker over fem kamper i kvartfinalen i NM-sluttspillet. På Vålerenga-laget spilte blant andre Brendan Brooks og Eric Chouinard, som ikke har arbeidstillatelse i Norge. Derfor har ledelsen i Asker-klubben kommet med en formell henvendelse overfor Norges Ishockeyforbund (NIHF).

— Vi har bedt om en oppklaring på hvorvidt vi skal spille flere kamper denne sesongen eller ikke. Fremdeles venter vi på et formelt svar fra hockeyforbundet, men vi har hatt dialog med dem på e-post, og lest regelverket selv, og slik det ser ut i hockeyforbundets reglement kan ikke Vålerenga straffes sportslig, sier leder i Frisk Askers sportskomité, Ole G. Haug, til Aftenbladet.

Gjøse har gitt opp

Også klubbens assistenttrener, den tidligere Oilers-backen Anders Gjøse, har gitt opp troen på en semifinalebillett.

— Vi sjekket den muligheten med en gang saken dukket opp, men ting tyder på at dette er en sak mellom Vålerenga og staten, og ikke en sak mellom Vålerenga og hockeyforbundet. De slo oss over fem kamper, og det må vi bare akseptere, sier Gjøse.

Vålerenga-saken føyer seg inn i rekken av saker som har skadet norsk hockeys omdømme denne sesongen. Lørenskog er tildelt 20 poengs trekk for sent innsendt lisenssøknad før sesongen, Storhamar ble idømt 15 poeng for økonomisk rot, mens både Rosenborg, Tønsberg og Frisk også har vært i økonomisk trøbbel gjennom vinteren.

— Vi har selv bidratt til noen av episodene, men jeg håper vi har lagt alt sånt bak oss nå. Ved at saker som denne om Vålerenga kommer fram i lyset håper jeg sporten vil utvikle seg, og at produktet norsk hockey blir forbedret, sier Gjøse.

- Ingen klubber liker dette

Klubbledelsen liker imidlertid dårlig nyheten om at Vålerenga-spillerne har spilt uten arbeidstillatelse.

— Det er nok ingen klubber som synes noe om en slik sak, men det sitter kompetente mennesker i Norges Ishockeyforbund, og vi må ha tillit til at de treffer de riktige beslutningene, sier Haug.

Der er styreleder Roar Sundbø helt enig.

— Det er ikke vår oppgave å etterse at Vålerenga har fulgt loven, det ligger på hockeyforbundet. Det vil ikke være fair play om vi går inn og legger noe press på forbundet, sier Sundbø.