Vålerenga er i hardt vær grunnet bruk av spillere uten arbeidstillatelse i Norge. Etter dagens møte med UDI er det klart at klubben også må klare seg uten canadieren Brendan Brooks. Fra før er Eric Chouinard ute etter å ha spilt ulovlig for Oslo-klubben etter overgangen tidligere i vinter.

I en pressemelding bekrefter klubben at Brooks er ferdigspilt, dermed har Vålerenga mistet to svært sentrale spillere før semifinaleserien mot Storhamar starter fredag.

— Vålerenga beklager på det sterkeste det som har skjedd. Dette er kjedelig for klubben og norsk ishockey, og det er trist for Brendan Brooks, skriver klubben i en pressemelding.

Brooks noterte seg for 27 poeng på 21 seriekamper for VIF, i sluttspillet ble det seks poeng på de fem kampene i kvartfinalene mot Frisk Asker.

I møtet med UDI onsdag fikk Vålerenga en gjennomgang av regelverket rundt bruk av utenlandske spillere. I møtet varslet UDI også at de vil gjennomgå VIFs håndtering av søknad om arbeidstillatelse.

— Vålerenga vil nå se nærmere på og forbedre sine rutiner. Det er viktig å presisere at UDI i møtet bekreftet at dersom man hadde søkt i henhold til regelverket om arbeidstillatelse, hadde arbeidstillatelser blitt innvilget, skriver klubben i pressemeldingen.