FotballLandskamp International Kvalifisering VM World cupNorge Norway - Island Iceland06.09.08Ullevaal StadionTom HøgliFoto - Kasper Wikestad Kasper Wikestad / Digitalsport

– Min største kamp noensinne

<p>Tom Høgli er ikke i tvil om hvor høyt han rangerer dagens Tyskland-kamp.</p><p><strong>DIREKTE 20.30: <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=272541&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#272541">Tyskland — Norge</a></strong></p>

Eirik Bang Pedersen

I går ble det kjent at TIL-spilleren ble tatt ut på laget av sjef Egil "Drillo" Olsen til å starte som høyreback mot Tyskland.

Og det blir en kamp Høgli beskriver som et høydepunkt så langt i sin fotballkarriere.

– Det kommer til å bli min største kamp noensinne, slår Høgli fast.

Han er nemlig full av beundring over Tyskland.

– De er et av verdens desidert beste fotballag. Det viser de gjennom å ligge som nummer to på FIFA-rankingen, sier Høgli.

Til tross for det lover han å gå respektløst til verks når kampen begynner.

– Jeg skal ikke gjøre noe ekstraordinært, bare gjøre det jeg bruker å gjøre og er trygg på , sier han.

I en stund før kampen har landslagssjef Egil "Drillo" Olsen gjort seg oppmerksom på tyskernes kantspillere, Piotr Trochowski og Bastian Schweinsteiger. Å ta hånd av disse blir en av oppgavene til TIL-backen i kveld.

– Vi har sett litt bilder av hvordan de opptrer. De kommer helt sikkert til å bli ganske sentral og en nøkkel i kampen , sier Høgli.

Håper på lave skuldre

Han håper laget klarer å spille med lave skuldre når kampen begynner.

– For å si det sånn så er vi ikke favoritter. Vi får se hvordan ting utvikler seg og ta det som det kommer, sier Høgli, som tror man får vente seg en litt mer defensiv utgave av Norge.

Landslagssjefen har nemlig varslet en 4-5-1-variant som formasjon.

– Men det kommer også litt an på hva som skjer, men vi har i utgangspunktet en femmer på midtbanen, sier Høgli.

Tysklands befolkning er kjent for å kjenne sin besøkelsestid når store idrettsarrangement går av stabelen i deres hjemland. Dagens landskamp er heller ingen unntak. På LTU Arena i Düsseldorf er det ventet omtrent 50.000 tilskuere.

– Det blir artig. Jeg håper på bra "trøkk" der i fra, sier Høgli – Norges høyreback.