wolff-nordtveit ASLÂN W.A FARSHCHIAN

- Ole Gunnar er en managertype

<p><strong>LA MANGA:</strong> Magnus Wolff Eikrem (18) skryter av sin nye sjef.</p>

FotballOld Trafford02.08.08Manchester United - EspanyolTestimonialOle Gunnar Solskjær tar farvelFoto - Kasper Wikestad Kasper Wikestad / Digitalsport

Aslân W.a. Farshchian

Ole Gunnar Solskjær har tatt fatt på trenerkarrieren i Manchester Uniteds reservelag. Nå vanker skryt fra en av hans egne elever, unggutten Magnus Wolff Eikrem (18).

— Han har vært med på det meste, og det er klart det er inspirerende å lære av ham. Jeg synes han er en veldig flink trener, han er en managertype , sier han til Aftenposten.no.

Eikrem har spilt jevnlig for reservelaget. De siste ukene har imidlertid gitt lite spilletid, selv om det ikke akkurat går an å gi Eikrem skylden for det. Store snømengder skaper ikke bare kaos i Norge for tiden, det har også bidratt til at 6-7 seriekamper med reservelaget er blitt kansellert i desember og januar.

Avlysninger

— Alle kampene i desember untatt én ble avlyst, og nå har vi hatt tre avlysninger på nyåret. Det er kjedelig, fordi vi mister god matching, men vi har en del kamper på treningsfeltet vårt, hvor vi inviterer lag til å komme og spille.

Han er en av seks spillere på det norske U19-landslaget som til daglig spiller i en utenlandsk klubb. De fem andre er Håvard Nordtveit fra Arsenal, Jo Inge Berget i Udinese, Monacos Vegard Landaas og målvaktsduoen Tobias Johansen fra Manchester City og Lars Stubhaug fra Everton.

Til tross for at de går gjennom mye av det samme, er det lite kontakt mellom ungguttene.

— Det kunne vi blitt bedre på, det er litt synd at vi ikke har mer kontakt. Samtidig trener vi på forskjellige tider og spiller på ulike dager, det er ikke alltid like lett, sier Magnus.

De er heller ikke veldig mye med lagkameratene.

- Når man er på trening sammen fra halv ti til tre, så går man lei hverandre. Jeg har samboeren min i England, tiden etter trening går mest med til å lage mat, se filmer og gjøre seg klar til neste dag , sier Håvard Nordtveit.

Utdanning på vent

Fotballsatsingen har så langt gått utover skolegang. Nordtveit har fullført ett år av videregående og vurderer å ta et par fag om gangen slik at han blir ferdig ved midten av 20-årene. Magnus tok tidligere sports management et par ganger i uken, og vurderer nå om han skal ta fatt på videregående-utdannelsen.

— Alle kan jo ikke lykkes med fotballen, og man ser flere som ikke har noe å falle tilbake på. Det er også greit å ha noe annet å drive med utenom fotballen, sier Magnus.

Håvard er enig.

— I Arsenal prioriterer de faktisk skole over fotball, det hender de stopper treninga fordi de mener vi er nødt til å komme oss på skolen.