DÜSSELDORF TYSKLAND, 20090210: Trond Erik Bertelsen under landslagets trening på LTU Arena i Düsseldorf tirsdag ettermiddag.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Poppe, Cornelius

Bertelsen føler seg trygg med Hangeland

<p><strong>DÜSSELDORF:</strong> Viking-backen står foran kjempeutfordring.</p>

DÜSSELDORF TYSKLAND 20090210Brede Hangeland i aksjon under landslagets trening i på LTU Arena i Düsseldorf tirsdag ettermiddag.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Poppe, Cornelius

Trond Erik Bertelsen spiller i morgen fra start i det som blir hans fjerde landskamp.

– Jeg føler meg klar. Det viktigste blir å være fullt konsentrert , sier Bertelsen til Aftenbladet.no.

Snaue tre år er gått siden venstrebacken var med på sin forrige landslagssamling. Han skulle ha startet EM-kvalifiseringskampen mot Ungarn i Budapest, men pådro seg en alvorlig kneskade få dager før avspark.

– Det store målet mitt har vært å komme tilbake på landslaget. Jeg har jobbet utrolig hardt for det, og jeg er stolt over meg selv fordi jeg har klart det. Jeg hadde null muskulatur i låret og har bygget meg opp gradvis.

Les også:

Stoler på Hangeland

Ved siden av venstrebacken i morgendagens oppgjør spiller Brede Hangeland, som venstre midtstopper. Det finner Bertelsen betryggende.

– Er det noen man skal ha med seg i krigen, er det ikke dumt at det er Brede. Han er rutinert og spiller på toppnivå hver eneste helg , sier en spent Bertelsen.

På Tysklands høyrekant venter Bastian Schweinsteiger, og utfordringen på LTU Arena i Düsseldorf kunne knapt vært større for 24-åringen.

– Jeg har sett litt klipp av han, og trenerne våre sitter på masse informasjon om de tyske spillerne. Det blir viktig å komme tidlig opp i han og få bremset farten hans, sier en kampklar og spent Lura-kar.