KØBENHAVN, DANMARK, 20090209:Egil Drillo Olsen samtaler med enkeltspillere under mellomlandingen i København på vei til Düsseldorf mandag. Her med Gamst Pedersen.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Poppe, Cornelius

Gamst brøt forhandlingene med Blackburn

<p><strong>LTU ARENA, DÜSSELDORF:</strong> 27-åringen ønsker ikke å forlenge med Blackburn – ennå.</p>

Morten Gamst Pedersen har – til tross for noen innkjøringsproblemer – utviklet seg til å bli en nøkkelspiller for Blackburn siden overgangen fra Tromsø i 2004. Les også:

I juni 2006 fikk han sågar en forbedret fireårskontrakt, som binder vadsøværingen til den engelske Premier League-klubben ut 2010-sesongen.

Gamst Pedersen, som starter på venstrekanten for Norge mot Tyskland i morgen, snakket med Blackburn om en forlengelse av kontrakten tidligere i sesongen, men valgte å trekke seg fra forhandlingene.

- Det har blitt langt på is enn så lenge , sier Gamst Pedersen til fvn.no.

- Mye rot

27-åringen har spilt imponerende 188 kamper og scoret 32 mål i alle konkurranser for Blackburn, men innrømmer at årets sesong har vært alt annet enn en dans på roser.

- Det har vært mye rot, og mye som har skjedd med blant annet et managerbytte i år, og jeg forlenget ikke under Paul Ince , sier Gamst Pedersen, og legger til.

— Det er mulig vi tar opp forhandlingene etter hvert, men jeg har ikke dårlig tid og tar ting som de kommer, sier han.

Skal berge plassen

For det er helt andre ting som står i hodet på kantspilleren nå. Landslaget – og ikke minst Blackburns elendige posisjon i den engelske toppserien. Laget ligger pr dags dato tredje sist i Premier League.

— Vi har uansett fått oss en oppsving siden Big Sam (Sam Allardyce, red.anm.) tok over som manager, og tapet sist var vårt første på seks seriekamper. Alt jeg tenker på nå er at vi skal berge plassen, sier 27-åringen.

PS: Morten Gamst Pedersen har så langt spilt 45 landskamper og scoret 8 mål for Norge siden debuten på landslaget 18. februar 2004.