BEIJING (Aftenposten.no) – Dette er utrolig bittert når jeg tenker på hva jeg har nedlagt av trening. Fryktelig tungt, sa en meget skuffet Tysse etter at han måtte bryte etter ca. ni kilometers gange utenfor Fugleredet i Beijing.

— Jeg begynte å kjenne noe etter 3,5 kilometer. Så kom smertene etter seks kilometer, men sa til meg selv «bare gå, bare gå». Mellom syv og ni kilometer ble det helt gale. Så måtte jeg bryte, forteller Norna Salhus-gutten, som lå et stykke bak i feltet da han måtte gi opp. Men det var etter planen. Han ville ha en rolig åpning.

— Hva slags skade snakker vi om?

— Det er for tidlig å si, men det er noe muskulært. Det er vondt i muskelfestet øverst i venstre lår. Jeg har hatt litt problemer rundt høyre hofte tidligere, men aldri venstre, forteller Tysse, som måtte bryte også i forrige VM, på 50 kilometer i Moskva.

Kineserne ble snytt

Lege Ove Tallsnes var sammen med Tysse da han møtte NTB og Aftenposten i intervjusonen etterpå. Heller ikke han kunne gi noen fullgod forklaring på hva som hadde hendt.

— Vi hadde ingen indikasjoner på at noe slikt kom til å skje. Nå får vi undersøke ham, men jeg tror vi snakker om en muskel som har knytt seg oppe i mot hamstringen. Vi får se hvordan han responderer i morgen, sier Tallsnes.

Fugleredet var halvfullt allerede klokken 8.30 lokal tid. Hjemmepublikumet ville gjerne oppleve kinesisk gull, men måtte nøye seg med sølv.

Gullet gikk til spanjolen Miguel Angel Lopez, mens Zhen Wang og canadieren Benjamin Thorne tok de neste plassene.

Men mest oppsiktsvekkende var at den dopingmistenkte kappgangnasjonen Russland ikke stilte med en eneste deltager!