BEIJING (Aftenposten.no) – Kanskje mitt beste løp noensinne! Ezinne Okparebo var høyt oppe etter å ha løpt på 11,12 i 1,2 sekundmeter motvind i forsøksheatet på 100 meter i Fugleredet søndag morgen norsk tid. Det er bare 2/100 unna hennes egen norgesrekord.

BUL-jenta ble riktignok bare nummer fire i sitt heat, og bare de tre beste gikk direkte videre til semifinalen. Men med 11,12 hadde Ezinne den desidert beste noteringen av de tre som fikk gå videre på tid. Ja, Ezinne var faktisk raskere enn ti av dem som gikk direkte videre!

— Wow, dette kan bli bra tenkte jeg da jeg hadde Ahouré bak meg en stund, kommenterte Ezinne om jenta fra Elfenbenskysten som har 10,81 i år og ligger som nummer fire på verdensstatistikken for 2015. I mål var Ahouré bare 2/100 foran. Norges håp hadde den 12. beste tiden av de 52 løperne som kom til mål.

Har truffet med formen

Ezinne hadde mange løp bak VM-kravet da sesongen startet, men begynte aldri å stresse selv om hun ikke tok VM-kravet før midt i juli.

— Jeg har aldri tvilt på at jeg skulle treffe med formen. Fortsatt er det ting som kan bli bedre, men jeg gidder ikke å si hva.

— Neste mål?

— Nå er det bare å nullstille før neste løp, sier Ezinne, som ristet litt på hodet da hun løp i mål og innrømmer at hun var nervøs for tiden. Det hadde hun ingen grunn til. Bare under semifinalen i London-OL løp Norges raskeste dame enda raskere enn i går. Men da hun noterte 11,10 var medvinden 1,2. ## 11 blank for finale

Sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, smilte tilfreds etter Ezinnes løp. Tidligere på morgenen hadde han fått Erik Tysse med brutt løp og Amalie Iuel i kræsj med hekkene som frokost.

— Et kjemperesultat med motvind. Jeg ser at Ezinne er i form. Dette løpet skjerper henne enda mer, men hun må nok ned mot 11 blank for å komme til finalen.

— Og det har hun inne?

— Ja, det tror jeg. Nå gjelder det bare for henne å ta med den gode følelsen til semifinalen. Sist jeg så henne med så positiv boost var under semifinalen i London-OL, sier Nilsen.

Favoritten forble favoritt

Raskest av alle i forsøket var tittelforsvarer Shelly-Ann Fraser-Pryce og kanskje tøffeste utfordrer, Tori Bowie. Begge noterte 10,88 – Fraser-Pryce i 2,3 sekundmeter medvind, Bowie i 0,5 medvind. Fraser-Pryce har løpt på 10,74 i år og beholdt sitt favorittstempel.

Den dobbelte europamesteren fra i fjor, Dafne Schippers, vant også sitt heat – på 11,01 i 1,6 sekundmeter motvind – og blir en outsider i finalen.