BEIJING (Aftenposten.no) – Nei, dette gikk ikke akkurat som jeg hadde håpet, sa en skuffet Amalie Iuel etter å ha debutert i et seniormesterskap for Norge. Med 56,59 og sjetteplass i heatet glapp både norgesrekorden (56,33) og avansementet for 21-åringen som ble norsk statsborger i sommer.

— Jeg var så giret på startstreken og fikk en bedre start enn jeg pleier. Derfor kom den første hekken for raskt på meg. Jeg er aldri så tent på trening, så da hekken kom for nærme slo jeg borti. Jeg slo også borti den andre og da var det kjørt , sier Amalie og viser frem lange rift rett over kneet etter de to trefferne.

— Vanligvis tar jeg det med «ro» mellom tredje og femte hekk, men nå måtte jeg bare kjøre på med det jeg hadde. Hele løpet ble ødelagt.

Ferdig med sesongen

Amalie innrømmer at hun ble litt preget i Fugleredet av et for henne rekordstort publikum.

— Det var vanvittig å se så mange folk på tribunen, og spenningsnivået mitt var høyt. Jeg må lære av dette, fortsetter den ferske norske statsborgeren.

— Jeg må finne justeringer som gjør at konkurranser blir mer likt trening, analyserer Amalie og kikker ned på de merkene som hekkeløpingen har gitt henne.

— Jeg skal ikke melde meg på noen skjønnhetskonkurranse med de bena.

Bena skal heller ikke brukes til flere konkurranser i år. Nå reiser USA-studenten tilbake til California og kommer ikke hjem til Norge før til jul.

Det ble dessverre ikke god Iuel i Beijing.