Isabelle Pedersen reagerer sterkt på kommentarer om fettprosenten hennes, skriver NRK.

Pedersen skal delta for Norge i friidretts-VM i Beijing på 100 meter hekk. For tiden er hun i Hong Kong for å gjøre de siste forberedelsene.

Løpsstjernen delte et bilde av utsikten i byen på Instagram (se nederst i saken). Da dukket det opp flere kommentarer og spørsmål om hennes fettprosent.

«Imponerende at en person som ser så uatletisk ut løper så kjapt (det er ikke slemt ment altså)», skriver en anonym bruker.

Kan skape problemer

Pedersen sier til NRK at slike kommentarer kan føre til spiseforstyrrelser.

– Å komme med slike kommentarer er så ufattelig tragisk. For to år siden hadde jeg sittet og grått i dusjen, sier kvinnen som fikk kongepokalen under sommerens NM.

– Har du for lav fettprosent fungerer du ikke og klarer ikke å prestere. I bunn og grunn er det ikke sixpack eller ikke som bestemmer om du løper fort, sier Pedersen til NRK.

Ni utøvere til Kina

Norge sender ni utøvere til VM i friidrett i Beijing. Foruten Pedersen på 100 meter hekk er det Henrik Ingebrigtsen (1500 meter), Erik Tysse (20 km kappgang), Ezinne Okparaebo (100 m), Karoline Bjerkeli Grøvdal (5000 m), Håvard Haukenes (50 km kappgang), Amalie Iuel (400 m hekk), Sindre Buraas (5000 m) og Ida Marcussen (sjukamp).

VM starter fredag.