HAUGESUND (Bergens Tidende) : Tysse vant ikke overraskende mennenes fem kilometer i kappgang. Likevel var osingen som løper for Norna-Salhus ikke helt fornøyd med sluttiden.

— Jeg hadde selvfølgelig håpet å gå litt fortere, men det er fortsatt en tid i verdensklasse, sier Tysse om løpet på 19 minutter og 19 sekund.

Fikk svi for åpningen

NM-gullet var aldri utfordret, og på plassene bak fulgte Håvard Haukenes fra Gular og Joakim Sælen fra TIF Viking.

— Jeg følte jeg fikk mange gode svar. Jeg hadde god rytme helt til det var tre runder igjen. Da måtte jeg bare jobbe med meg selv. Det er ikke lett å gå alene der fremme, og da er det vanskelig å presse seg helt maks, oppsummerer Tysse.

34-åringen åpnet hardt og måtte betale for det de siste rundene. Osingen tror høydeoppholdet i Flagstaff i USA gjorde at han ikke klarte å presse stoppeklokken ned mot 19 blank, som var målet hans før NM.

— De dagene jeg har hatt etter høydeoppholdet har kroppen vært veldig tung i sessen. Men det er godt å få slike gjennomkjøringer som dette her, sier han.

- Der jeg skal være

I VM om en måneds tid er det 20-kilometeren som er det store målet. Tysse mener langdistanseformen er i emning.

— Formen er god og jeg føler jeg er der jeg skal være. Vi har kjørt veldig mye mengde i USA, og det gjorde godt. Det kommer til å bli viktig i varmen i Kina, sier Tysse, som håper han har en mulighet på kongepokalen.

Haukenes, som tok sølvet, var naturlig nok fornøyd med å ha forbedret sin egen personlige rekord med nesten 40 sekunder.

— Jeg gikk ikke for å ta gull, og jeg følte jeg fikk fokusert på min rytme og teknikk. Så vil tiden komme, sier han.

En kamp mot varmen

Gular-løperen har og vært på høydeopphold i Flagstaff, der gradestokken jevnt lå opp mot tretti grader. Og nettopp varmen tror Haukenes blir en utfordring i Kina.

— I Beijing kommer alt til å handle om å takle varmen. Jeg må være flink til å drikke før konkurranse, og underveis i løpet ha en plan for når og hva jeg skal drikke, sier 25-åringen, som skal gå 50-kilometeren under VM.