HOLMENKOLLEN: Marte Olsbu skjønte lite av hvorfor hun kom til å skyte fem bom. Det samme ga tre andre norske skiskytterhåp uttrykk for etter at de til sammen hadde skutt 19 bom. Beste norske var Fanny Horn Birkeland på en 31. plass. Hun skjøt «bare» fire bom.

— Jeg håper jentene er skikkelig forbanna i kveld. Da er det lettere å gjøre en skikkelig jobb inn mot stafetten, sa trener Stian Eckhoff etter løpet.

Han mener at viljen var større enn evnen denne VM-dagen i Kollen.

Nullstilling

Jentene selv var mest opptatt av å begynne den såkalte nullstillingen frem til det som har vært det store målet før dette VM: Stafetten på fredag.

Marte Olsbu skjøt fem bom og var veldig skuffet etterpå.

— Jeg griner det fra meg og mot kvelden begynner jeg for fullt til å tenke på stafetten, sa hun etter løpet.

Kaia Wøien Nicolaisen fikk sjansen på normaldistansen. Det blir nok hennes eneste opptreden i mesterskapet. Hun har slitt med sykdom i forkant av Oslo-VM og kjente at hun ikke var helt restituert.

— Jeg regner med at stafetten er kjørt for min del, og da er det jo ikke mer igjen for meg, fortalte hun etterpå.

Solemdal tilbake på laget

Etter det Aftenposten erfarer er stafettlaget allerede tatt ut. Og på det laget skal ikke Nicolaisen gå. Synnøve Solemdal vil ta plassen hennes sammen med Tiril Eckhoff, Fanny Horn Birkeland og Marte Olsbu.

Etter at det hele var over ville jentene mest opptatt av hvordan de best skal forberede seg til den, for dem, nest siste øvelsen i dette mesterskapet.

— Det blir snakk om skytetrening. I morgen skal vi se om vi ikke fåt til litt duellskyting på standplass under treningen. Det kan være nyttig, fortalte Fanny Horn Birkeland etter løpet.

Hun nektet å deppe etter løpet, og var som de andre mest opptatt av neste løp.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi vier hele sendingen til seriestarten i fotball: