Fem bom for Tiril Eckhoff. Fire bom for Fanny Horn Birkeland. Fem bom på Marte Olsbu. Og fem bom for mesterskapsdebutanten Kaia Wøien Nicolaisen.

Til sammen 19 norske bomskudd (!).

Til tross for lite vind i Holmenkollen, ble dette den norske fasiten etter normaldistansen i skiskytter-VM.

Fanny Horn Birkeland bommet fire ganger under normaldistansen i Kollen-VM. Hun kom på 29. plass og ble beste norske. Foto: Olav Olsen, Aftenposten

Dermed var de norske utøverne sjanseløse på medalje.– Det er rett og slett totalsprekk. Her må det samles i bunn, for dette er ikke bra nok. Skytingen er rett og slett katastrofalt dårlig, sier NRKs ekspert Ola Lunde.

Fransk dominans

Marie Dorin Habert (29) vant gullet 12 sekunder foran lagvenninnen Anaïs Bescond (28). Tyske Laura Dahlmeier tok bronsen.

Tiril Eckhoff gikk femte raskest i sporet, men med fem tilleggsminutter endte gullvinneren fra sprinten langt, langt nede på resultatlisten.

– Det er litt lurevind. Det virker ikke som det blåser, men så blåser det mer enn jeg tror. På stående hadde jeg egentlig kontroll, men så bommet jeg likevel, forklarer Eckhoff overfor NRK.

– Det blir altfor mange bom. Nå er vi i en utfordrerposisjon til stafetten, sier Fanny Horn Birkeland, som ble beste norske på en 29. plass.

Norske plasseringer (20 km):

29. Fanny Horn Birkeland , 3 minutter og 37 sekunder bak vinneren.

41. Marte Olsbu , 4 minutter og 15 sekunder bak.

42. Tiril Eckhoff , 4 minutter og 28 sekunder bak.

71. Kaia Wøien Nicolaisen, 8 minutter og 22 sekunder bak.