HOLMENKOLLEN: — Kanskje en åtter på en skala fra én til ti, sier Tiril Eckhoff for å beskrive hvor skuffet hun var etter 43.-plassen på 15 kilometeren. Det er selvsagt svært dårlig timing å servere sesongens svakeste plassering i VM på hjemmebane.

Tok en « Weng »

Likevel hevder Eckhoff at hun ikke går i kjelleren over innsatsen.

— Jeg er ikke så veldig skuffet. Jeg synes de to siste skytingene var gode, og det får jeg ta med meg til stafetten, sier hun.

Det startet på skikkelig kjipt vis, med to bom på første skyting.

— Jeg gikk bra, og følte jeg var i god form. Men det hjelper jo ikke det når jeg starter med to bom. Da tenkte jeg litt sånn «Yes, nå er det 12 kilometer igjen», sier hun – og lanserer et nytt uttrykk a la Heidi Weng:

Med to bom «går piffen litt ut av ballongen».

Bekymrer før stafetten

Eckhoffs enkle forklaring på alle bommene, er at hun ikke traff blinkene. Men med 19 bom totalt på det norske laget, er det klart at innsatsen på standplass bekymrer foran stafetten. Med dagens skyting er det norske laget langt unna å være favoritter.

En medalje kan også bli tøft – og det vil i så fall være en gedigen skuffelse.

— Ingen av oss er vel de største skarpskytterne. Vi får bare trene og bli enda litt bedre. Vi må nok legge en bra plan, men tror alle vet hva som skal til. Kanskje vi burde hatt en ludoturnering for å bygge oss opp til stafetten, sier hun.

Fra himmel til helvete – og tilbake igjen

Eckhoff er uansett overbevist om at det er mulig å snu det på standplass i tide til stafetten på fredag.

— Selvsagt kan man gjøre noe med skytingen på 48 timer. Det er bare å være enda mer bestemt på standplass. Du så jo at det gikk an å gå fra himmel til helvete på et døgn for meg fra sprinten til jaktstarten. Da må det gå an å gå motsatt vei på et døgn også, sier hun.

Lurer du på hvorfor Odd-treneren klikket på OL-vinner Krog? Hør Adressa-sportens podkast her: