Skuffelsen sto skrevet i ansiktet til lillebror Bø da han møtte pressen etter å ha tapt bronseduellen mot Emil Hegle Svendsen i søndagens renn. Da 22-åringen møtte pressen foran torsdagens normaldistanse var imidlertid det sedvanlige smilet tilbake.

— Det tok en halvtime før jeg skjønte at jaktstartløpet var veldig bra, og at det ikke bare er å hente en medalje her i VM, sa Thingnes Bø.

Fjerdeplassene på sprinten og jaktstarten bruker han til noe positivt inn mot 20-kilometeren.

— Hvis du har lyktes, blir du litt mett og ikke like mye på offensiven. Det merket jeg godt i fjor. Nå har jeg enda mer blod på tann enn jeg hadde før helga, så jeg gleder meg, smilte lillebror Bø.

Dårligst fjerdeplass

Han går til torsdagens renn vel vitende om at de færreste regner han blant de største favorittene.

— Jeg har aldri vunnet eller vært på pallen før i en normaldistanse, så jeg er ikke den største favoritten. Samtidig har jeg en vanvittig god følelse. Jeg håper å få ut mitt beste, og det kjennes som om jeg har rett spenning i kroppen, sa 22-åringen.

Selvtilliten er det ingenting i veien med hos mannen som ble verdensmester på sprinten i Kontiolahti for ett år siden.

— Det er stor rutine i de andre på laget, men jeg ser på meg selv som like stor. Du må gå inn i en konkurranse med like stor selvtillit, dersom du skal vinne, smilte han.

Thingnes Bø har innstilt seg på at pilene kommer til å peke oppover i dagene som kommer.

— Det er fortsatt mulig å gjøre det bra i VM, og jeg liker å tro at fjerdeplass fortsatt er min dårligste plassering når VM er over, sa han.

Imponert over storebror

22-åringen vil samtidig ikke være med på at det er revansjelyst som preger han etter to sure fjerdeplasser.

— Jeg er veldig fornøyd med to fjerdeplasser, så jeg har ikke så mye å revansjere. Hadde jeg hatt to medaljer der, hadde jeg vært sykt fornøyd, sa han.

Storebror Tarjei har ikke fått den innledningen på VM som han hadde ønsket. Mannen som har vært Norges mest stabile skiskytter i vinter, ble nummer 54 på sprinten og fulgte opp med 31.-plass på jaktstarten.

Lillebror er imponert over måten 27-åringen har taklet motgangen.

— Han har tatt det ekstremt bra og har vært maks uheldig. Når sprinten gikk i vasken, røk også jaktstarten. Jeg ser på han som medaljefavoritt både torsdag og søndag, sa Johannes. (©NTB)

Har du fått med deg disse sakene?