Brøndby kvittet seg onsdag med både klubbdirektør og trener. I tillegg la den danske toppklubben fram et underskudd på 17 millioner kroner.

Det ble en dramatisk onsdag formiddag i Brøndby. Det startet med at klubben presenterte et regnskap med et underskudd på 17 millioner. I samme børsmelding offentliggjorde klubben at administrerende direktør Søren Vadmand har fått sparken. Kort tid senere kom tilleggsmeldingen om at trener Thomas Frank trekker seg.

Mens Auri Skabalius overtar det midlertidige treneransvaret, vender Jesper Jørgensen tilbake til jobben som direktør. Vadmand overtok etter Jørgensen 1. september i fjor. Det har også blitt gjort flere andre betydelige endringer i administrasjonen.

Gikk til angrep med alias

Kaoset i klubben kommer i kjølvannet av tirsdagens avsløring hvor det kom fram at styreformann Jan Bech Andersen under kallenavnet «Oscar» har kommet med oppsiktsvekkende angrep på både Thomas Frank og tidligere sportssjef Per Rud på et forum for Brøndby-supportere.

– Det er ikke noen hemmelighet at jeg og Jan til tider har hatt et anstrengt forhold, og etter de siste dagers skriverier i pressen hadde jeg, Jan og Troels (Bech, sportsdirektør) en prat. På bakgrunn av denne praten har jeg valgt å avslutte samarbeidet på grunn av tillitsbrudd. Det gjør at jeg ikke kan fortsette i rollen som hovedtrener i Brøndby, sier Frank ifølge Ekstra Bladet.

Innrømmer alias

Bech Andersen erkjenner at han har skrevet som «Oscar» på forumet. Han kommer likevel ikke til å forlate klubben.

– Er jeg lei meg for den uro jeg har vært skyld i de siste 24 timer? Ja. Er jeg lei meg for at samarbeidet med Thomas avsluttes? Ja, mer enn noen annen. Kan jeg forstå at det er et tillitsbrudd? Selvfølgelig kan jeg det. Forlater jeg Brøndby på grunn av dette? Nei, det gjør jeg ikke, sier han i et brev til klubbens supportere.

– Jeg har gitt alle min uforbeholdne beklagelse, fortsetter han. (©NTB)