STAVANGER (Aftenbladet): Det har med andre ord vært en travel sommer på Viking stadion. Av de 12 spillerne det har vært interesse for har seks av dem forlatt klubben, mens bud eller forespørsler på de seks andre ble avslått.

— Vi har fått forespørsler på ganske mange spillere. Nå skal jeg ikke uttale meg om hva som er normalt, men dette er for eksempel mye høyere enn hva som var tilfellet i fjor sommer. Da forsvant ingen ut og det kom heller ingen inn, sier konstituert administrativ direktør i Viking, Henning Johannessen til Aftenbladet.

12 spillere

I sommer har Veton Berisha gått som Bosman-spiller til Greuther Fürth, Yann-Erik de Lanlay er solgt til Rosenborg, mens Martin Hummervoll ble lånt ut til Keflavik. Osita Chikere, Magne Hoseth og Fabian Calderon ble alle sammen frigitt før de deretter signerte for andre klubber i Norge.

Kaiserslautern har flere ganger forsøkt seg på Jon Dadi Bödvarsson, men selv om de har økt budet betraktelig, har Viking sagt nei samtlige ganger. Vålerenga og en dansk klubb har vist interesse for Kristoffer Haugen, mens Odd prøvde seg på Steinthor Thorsteinsson. I tillegg har Viking mottatt låneforespørsler på Arild Østbø og Vidar Nisja. Det har også kommet en henvendelse på Suleiman Abdullahi.

I de aller fleste europeiske landene stenger overgangsvinduet i løpet av mandagen, mens det engelske vinduet holder åpent til tirsdag klokken 19.00. Johannessen regner ikke med det skjer noe mer før vinduene i alle landene er stengt.

— Ingen har bud inne på våre spillere og jeg regner heller ikke med at det kommer til å skje, sier Johannessen.

Attraktive etter suksess

Han tror lagets suksess har bidratt til at flere klubber har fått øynene opp for hvilke kvaliteter det finnes i Viking-troppen. De beste spillerne vil alltid bli lagt merke til, men når laget presterer skapes det også interesse for de som normalt sett kommer i andre rekke.

— Vi kunne solgt for mye mer penger enn vi har gjort, men da hadde vi ikke hatt mye til lag igjen, sier Johannessen.

Han legger ikke skjul på at budet på Bödvarsson var fristende å takke ja til. Etter det Aftenbladet kjenner til skal totalrammen på det siste budet ha ligget på i overkant av 5 millioner kroner, men det mottok ikke Viking før etter at det norske overgangsvinduet stengte 18. august.

— Med tanke på hvor lite han har igjen av kontrakten, ville det vært en godt salg. Hadde det første budet vært like høyt ville sjansene for at vi hadde takket ja vært større. Da hadde vi hatt tid til å hente en erstatter, sier Johannessen.

Ikke ombestemt seg

Kaiserslautern har den siste tiden ikke økt budet ytterliggere, men tatt kontakt for å høre om Viking har ombestemt seg. Svaret er fortsatt det samme: Nei.

— Vi henger med i både serien og cupen. Klarer vi å stå løpet ut vil det generere en del penger og samtidig gi oss muligheten til å tjene enda mer neste sesong. En skal heller ikke undervurdere den fantastiske entusiasmen det nå er rundt klubben, sier han.