Viking herjet med Sandefjord

Kjell Jonevrets menn nærmer seg medalje.

Viking— Sandefjord 2-0

VIKING STADION: En scoring hver til Zymer Bytyqi og Jon Dadi Bödvarsson var nok for Viking lørdag kveld. Sandefjord hadde ingenting å stille opp med, og det ble aldri spennende på Viking stadion.

Tenning fra start

viking_sarps_14.jpg Foto: Kristian Jacobsen

Minutter senere hadde Suleiman Abdullahi fri bane mot mål, men et elendig touch gjorde at han sendte ballen rett i klypene på Sandefjord-keeperen.Et kvarter var spilt da en Sandefjord-forsvarer bommet på en klarering og sendte ballen rett i beina på Abdullahi. Og da keeper Hogan var på vei ut av målet sitt skulle nigerianeren bare plassere ballen enkelt i mål — men han satte ballen like utenfor stolpen.

En liten stund senere brukte samme mann den vanvittige farten sin til å ta seg forbi en Sandefjord-forsvarer. Han fikk en tå på ballen før keeper Hogan, som felte Abdullahi da han slengte seg ned for å ta ballen. Viking ville ha straffe - men dommer Tom Harald Hagen valgte også denne gangen å holda fløyta i ro.

Bytyqivia stolpen til 1-0

Menetter en halvtime skulle Viking endelig få hull på byllen. En lang pasning fra Karol Mets så ut til å bli for lang for André Danielsen — men høyrebacken fikk kastet seg ned og slo ballen inn mot mål. Der kom Zymer Bytyqi løpende, og med en liten touch styrte han ballen via lengste stolpe og i mål. 1-0 til Viking.

Kjell Jonevret jubler etter lagets første mål mot Sandefjord. Foto: NTB Scanpix

To minutter før hvilen burde Bytyqi satt sitt andre. Anført av Adegbenro kom Viking tre mot to på en kontring. Sistnevnte skjøt rett i en Sandefjord-spiller — og ballen spratt rett ut til en umarkert Bytyqi foran mål. Han dro elegant av en mann før han bare skulle bredside ballen i nettet - men han blåste den langt over.

Bödvarsson headet inn 2-0

Sandefjord ønsket nok å gå aggressivt ut og stresse Viking fra start av i andre omgang. Det klarte de ikke. Bare fem minutter etter pause la André Danielsen et perfekt innlegg inn til Jon Dadi Bödvarsson, som knapt behøvde hoppe for å heade ballen enkelt i mål. 2-0 til hjemmelaget.

Etter det virket Viking mer eller mindre fornøyd med resultatet. Hjemmelaget kontrollerte resten av kampen fullstendig, og slapp ikke Sandefjord til en eneste målsjanse. Dermed kunne de enkelt sikre seg tre nye poeng og tredjeplass på tabellen.