Her er beskjeden som fikk Bytyqi til å blomstre

Takker trenerne etter å ha herjet med Sandefjord.

Se høydepunkter i vinduet ovenfor

VIKING STADION: Viking tok en enkel og overbevisende 2-0-seier da Sandefjord ble slått på Viking stadion lørdag. Viking var gode. Og best av dem alle var kanskje Zymer Bytyqi.

Zymer Bytyqi sendte Viking i ledelsen. Foto: Kristian Jacobsen

Unggutten scoret, fintet og showet for publikum. Han så ut til å strutte av selvtillit da han ved flere anledninger sendte Sandefjord-backene i pølsebua.

— Senk skuldrene!

Etter kampen avslørte han hva det var som gjorde at han turte å by så mye på seg selv.

— Jeg hadde en prat med Ian Burchnall og Kjell Jonevret før kamp. De sa at jeg var nødt å senke skuldrene mine, slippe meg løs og bare kose meg utpå der. Og det følte jeg at jeg fikk til, sier Bytyqi til Aftenbladet etter kampen.

Han legger til at støtten han har fått av de to Viking-trenerne siden han kom til klubben har vært alfa omega for å få selvtilliten på plass igjen etter en frustrerende tid i Sandnes Ulf.

— Zymer er en herlig unggutt. Problemet hans er nok at han vil litt for mye. Om han ikke får til den første finten, går det veldig inn på ham. Det snakket vi med ham om før kampen, og det virket som han hørte på oss. I dag var det herlig å se på ham, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Forventer mer av seg selv

Bytyqi ble av tilskuerne på stadion kåret til dagens Viking med nesten 60% av stemmene.

— Det er veldig hyggelig det. Men jeg har helt klart enda mer å gå på. Jeg er ikke mer enn OK fornøyd med denne kampen. Jeg burde scoret to, og hadde noen dårlige innlegg.

- Du stiller høye krav til deg selv?

— Ja, jeg gjør nok det. Men det er man nødt til for å bli bedre, sier han.

- Føler du at du fortjener en fast plass i startelleveren nå?

— Jeg tar kamp for kamp, og må prestere på trening. Jeg er fortsatt bare 18 år, så jeg har god tid jeg, avslutter Bytyqi.