Sverrisson: - Utrolig deilig å spille igjen

Björn Daniel Sverrisson og AJ Soares endelig tilbake fra skade.

Se høydepunkter fra Viking — Sandefjord 2-0 i vinduet ovenfor

VIKING STADION: De siste månedene har vært frustrerende for både Björn Daniel Sverrisson og AJ Soares.

Mens førstnevnte fikk seg en smell i kneet i serieåpningen og har vært ute i over et halvt år, har amerikanske Soares slitt med en hodeskade som har holdt ham på sidelinjen i to måneder.

Björn Daniel Sverrisson hjalp Viking til seier over Sandefjord. Foto: Kristian Jacobsen

Da Sandefjord ble slått 2-0 lørdag var de begge tilbake. Soares startet kampen, og var sammen med resten av forsvarsrekka så solid at Sandefjord ikke slapp til en eneste målsjanse.

— Tøffe måneder

— Det føltes bra. Jeg følte meg helt fin, og tenkte ikke noe på hodeskaden underveis. Og Sandefjord hadde vi full kontroll på, sier Soares til Aftenbladet, før han legger til at han vil takke Vikings medisinske apparat for den gode jobben de har gjort.

- Hvordan har det vært å gå skadet disse månedene?

— Det har vært tøft, for man føler seg så hjelpesløs. Man vil jo helst hjelpe laget. Heldigvis fortsatte de å vinne i perioden jeg var borte, og det gjorde ting litt lettere, sier amerikaneren.

- Trenger alle mann i høst

For Sverrisson har ventingen vært enda lenger. Derfor var nok lettelsen stor da han ble byttet inn ti minutter før slutt mot Sandefjord.

— Det var deilig å løpe utpå der igjen. Jeg har fått spilt noen 90-minuttere for reservelaget, og det har gått greit. Nå kjenner jeg at jeg nærmer meg hundre prosent, sier islendingen.

Viking-trener Kjell Jonevret legger ikke skjul på at han er veldig tilfreds med å få de to spillerne tilbake fra skade. Det betyr mye for en allerede tynn Viking-tropp før en tøff høstsesong hvor medaljer skal jages.

- Kaptein Indridi Sigurdsson var ute med karantene i dag, og da var det utrolig betryggende å ha en type som

AJ tilbake. Og man føler virkelig med Sverrisson, som har måttet sitte på tribunen i et halvt år. Nå er de begge friske, og det er utrolig deilig. Vi har ikke en veldig stor tropp, så vi trenger alle mann med oss i høst, sier Viking-treneren.