Mons Ivar Mjelde og Start tapte søndag sin syvende strake kamp i eliteserien. Mandag var hovedtreneren fraværende da spillerne hadde sin restitusjonstrening på Sparebanken Sør Arena. Han er hjemme på Osterøy for å treffe familien, og er ikke tilbake i Kristiansand før søndag.

Start har en noe amputert treningsuke, i og med at det er landslagspause kommende helg. Spillerne har fellestreninger fram til onsdag denne uka. De vil bli ledet av assistent Odd Berg og keepertrener Erik Ruthford Pedersen.

— Vi er et team, så Odd og Erik tar tre dager nå. Jeg blir alene med laget noen dager i neste uke. Vi må planlegge litt frem i tid, jeg vet det er uproblematisk å være borte, alt vil bli ivaretatt på beste måte, skriver Mjelde i en tekstmelding til Fædrelandsvennen.

Assistent Odd Berg leder treningene mandag til onsdag, før han tar ferie fram til tirsdag.

— For oss er dette helt uproblematisk, sier Berg.

Han legger til at Start trener mer enn hans tidligere klubb Molde, som vant både serie og cup forrige sesong.

— De er veldig flinke til å gi luft. Hvis vi slår Sarpsborg 08 borte, var det helt riktig å gi fri. Dersom vi taper, burde vi sikkert ha trent. Dette er det ikke noe svar på. Jeg tror dette vil gjøre godt for spillerne. At de får lov til å være sammen med familien, og trene litt på egenhånd, tror jeg er vinn-vinn, sier Berg.

— Skal gjøre oss sterkere

Administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal har troen på at Start har valgt riktig løsning, selv om klubben sliter sportslig akkurat nå.

— Noen klubber velger å trene mer i denne perioden samlet, noen velger å trene på samme måte samlet, og noe velger å kjøre individuell trening. Vi har konkludert med at det er gode grunner til at spillere og trenere kan få en pause i en tung periode. Det er bakgrunnen til at vi gjør det på den måten. Vi har troen på at det skal gjøre oss sterkere, og bedre i stand til å vinne kampen mot Sarpsborg 08, sier Øgrey Brandsdal.

- Er det forsvarlig at hovedtreneren er borte denne uka?

— Vi jobber som et team her, og Odd og Mons har jobbet som et team hele veien, så det er helt uproblematisk for klubben og spillerne, sier Øgrey Brandsdal.

- Er du forberedt på at andre kan se på det som problematisk?

— Ja, vi er vant til at folk mener mye om hvordan vi håndterer tingene. Det viktigste for oss er at vi har troen på de valgene vi gjør, sier Øgrey Brandsdal.

Fædrelandsvennens sportsleder Pål W. Jørgensen skrev i en kommentar etter søndagens kamp at Start må jobbe knallhardt på treningsfeltet de neste to ukene.

— Det er to uker til neste kamp, og jeg tror ikke det skal stå på at vi ikke får nok tid sammen, sier Øgrey Brandsdal.

— Skal klare å holde trykket oppe

Spillerne fikk først vite om trenersituasjonen de neste to ukene før mandagens restitusjonstrening.

— Vi skal holde oppe kvaliteten på det vi gjør uansett. Trenerteamet er flere personer, så Odd og Erik skal klare å holde trykket oppe, sier Espen Hoff, som er spillernes talsmann.

- Så det er ikke noe problem at Mjelde ikke er her denne uka?

— Nei, vi skal i hvert fall ikke lage noe problem ut av det, sier Hoff.