— Helt fra jeg var liten har jeg drømt om dette. I mange år har jeg vært på Tippeliga-kamper for å se Start. Det var surrealistisk å få spille selv i dag, sier Erlend Segberg etter den første kampen han fikk starte i Eliteserien.

— Hva gikk gjennom hodet ditt da du gikk ut på banen?

— Det var veldig stort, og noe jeg aldri kommer til å glemme. Jeg har drømt om dette lenge. Selv om kampen ble skuffende, forteller 18-åringen fra Lund.

— Gikk greit

Midtbanespilleren kom til Start fra Vigør i vinter. I dag fikk Segberg 79 minutter før han ble byttet ut med Matias Rasmussen (18). Segberg kom fra det med en respektabel femmer på FVNs børs.

— Jeg føler jeg gjorde det greit. Det var noen ganger det glapp selvfølgelig, men alt i alt synes jeg det fungerte brukbart.

Den hjemvendte sønn, Mads Stokkelien (25), likte det han så av debutanten fra start.

— Erlend gjør ting enkelt og greit. Han gjør en god jobb i dag, forteller Stokkelien, som selv hadde en avslutning på volley i stolpen.

Start-trener Mons Ivar Mjelde gjorde flere endringer på laget fra det som gjorde en god innsats i Drammen, men til slutt måtte gi tapt for Strømsgodset. Kristoffer Ajer (17) har i flere måneder spilt som hengende spiss, men søndag var han tilbake på midtbanen ved siden av Segberg.

— Jeg er imponert over at Erlend går inn i eliteserien på dette nivået og er med på å skape rytme i angrepet vårt. All ære til ham, sier Mjelde.

Ajer-ros

Midtbaneduoen Ajer og Segberg har et nært forhold.

— Vi er gode kompiser som spiller mye fotball sammen. Han gjør en bra jobb i dag. Erlend er veldig pasningssterk. Han er fin å spille sammen med sentralt, sier Ajer og understreker nok en gang at han blir i Start ut sesongen.

— Jeg har ikke samvittighet til å dra. I dag er det tungt, men jeg synes ikke vi gjør en veldig dårlig kamp. Likevel taper vi 3-1, sukker Ajer.

Til sammen hadde Start to spillere med bare 35 leveår.

— Jeg synes ikke vi gjør for mange bytter fra sist. Vi er en større tropp som spiller sammen hver dag, så det synes jeg går greit, sier Ajer.

Gir motivasjon

Segberg håper å få flere muligheter til å spille med Ajer og de andre Start-profilene utover høsten.

— Dette gir selvfølgelig veldig mye mersmak og lyst til å jobbe enda hardere. Nivået er høyere enn jeg er vant med, det går fortere både fremover og bakover, sier Segberg.

Totalt har det blitt seks innhopp ved siden av så langt denne sesongen. Start har nå syv strake tap og høsten blir veldig tøff for sørlendingene. Rolf Daniel Vikstøl pådro seg sitt tredje gule kort og er suspendert til møte mot Sarpsborg 08.