FORNEBU: — Dette laget ikke bare kan rykke ned, men det kommer til å rykke ned. De mangler alt!

Mr. Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, var helt fra seg etter tapet mot Strømsgodset. Fotball-Norge er vant til å se ham engasjert, men denne gangen kokte det helt over for Steen Jensen.

- De mangler innsats, ære og stolthet. Det er helt fullstendig uakseptabelt, tordnet styremedlemmet i Stabæk.

Mannen som har fulgt med Stabæk i tykt og tynt gjennom en årrekke og haug av divisjoner – opp og nedturer – raste mot spillerne.

- Det er første gang jeg har sittet på tribunen og skammet meg. Jeg tåler at de taper tusen kamper, men ikke av mangel på innsats, sa han, nærmest med gråten i stemmen.

- Til og med i 5. divisjon var det greit, for da var det hobbyspillere som ikke var bedre, men det her er fulltidslønnede eliteseriespillere!

Etterpå angret Steen Jensen dypt for hva han hadde sagt. Sent i går kveld annonserte Mr. Stabæk at han skulle be hver og en spiller om unnskyldning i dag for hva han hadde uttalt.

Nå har Stabæk fire bare fire poeng ned til kvalikplassen.

Se høydepunktene fra kampen her:

Stabæk — Strømsgodset: Høydepunkter

- Tungt å snakke om

Kaptein Pontus Farnerud slet åpenbart å snakke om situasjonen etter kampen.

- Er dere redde for å rykke ned?

- Vi er ikke redde, men vi må tenke på det ned. Vi må se nedover i stedet for oppover, innrømmer svensken overfor Aftenposten.no.

— Det er tunge dager. Det er tungt å snakke om, sier han stille.

Til Ingebrigt Steen Jensens utbrudd hadde han ingen kommentar.

Jon Inge Høiland håper det var de emosjonelle sidene ved Steen Jensen som snakket til pressen etter kamp.

- Jeg tror kanskje det var følelsene som tok overhånd. Jeg tror og håper det var det, sier han.

- Forstår alvoret først nå

Det mener også Veigar Páll Gunnarsson, som kom tilbake til Stabæk før sesongen for å få tilbake gleden ved å spille førstelagsfotball. Islendingen har vært blant klubbens beste i år, men det hjelper lite akkurat nå.

- Hva skal jeg si? Jeg tror og håper han har tenkt gjennom det til i morgen. Jeg vet 100 prosent sikkert at det ikke er for min del (mangel på ære og innsats, journ.anm.), for mine ambisjoner er å vinne hele ligaen og være best. Men det er kanskje vondt for de unge gutta, forteller Gunnarsson til Aftenposten.no.

Først nå innser han at det kan bli snakk om 1. divisjonsfotball neste år.

— Det er en ting vi ikke vil gjøre (se nedover på tabellen), men vi er nødt til det. Det er først nå vi forstår alvoret. Heldigvis er det opp til oss selv, sier islendingen.

Jönsson vil ri av stormen

Alle spillerne står fortsatt bak trener Jan Jönsson, som gir i Stabæk seg og flytter til Trondheim for å trene Rosenborg etter sesongen. Det er ikke noe problem, mener de, og Jönsson selv ser ingen grunn til å stikke av allerede nå.

- Nå blåser det motvind. Jeg tåler motvind, medvind og sidevind. Da får jeg tåle det her også, sier han.

Se alle målene fra runden her:

Alle målene runde 20