Keeper-debutant Lars Øvernes fikk litt å henge fingrene i på Haugesund stadion i første omgang. Det var nemlig Vålerenga som hadde de fleste sjansene med “Moa” og Bengt Sæternes, men laget manglet det lille ekstra foran mål.

Det var Haugesund som hadde den største sjansen etter 39 minutter da Trygve Nygaard chippet Thomas Sørum alene gjennom mot Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld. En dårlig avslutning gjorde at Vålerenga-keeperen reddet greit.

— Det er for lite kvalitet i avslutningsfasen vår. Vi skulle hatt noen scoringer, men kunne også kommet under da vi sto og sov og Lars reddet oss, sa Vålerenga-sjef Martin Andresen i pausen.

Haugesund best etter hvilen

I andre omgang så var det et helt annet Haugesund-lag som kom på banen. De var aggressive og skapte det meste som var av sjanser.

Vålerenga la om til en 3-5-2 formasjon når de byttet ut Stefan Strandberg med Mohammed Fellah i pausen.

Med tre forsvarere bak ble det mer rom til Haugesund spissene og det utnyttet Nikola Djurdjic etter 52 minutter da han ble felt av Vålerengas dos Santos inne i 16 meteren. En klar straffe til Haugesund.

Straffen tok Djurdjic selv å scoret enkelt på bortelagets keeper Hirschfeld.

- Jeg var sikker på å score, smilte FKHs målscorer Nikola Djurdjic etter kampen.

Haugesund var det beste laget i andre omgang, Vålerenga hadde ingenting å stille opp med mot et veldig aggressivt FKH-lag.

Etter 88 minutter punkterte FKH kampen. Innbytter John Pelu kom seg rundt på kanten og la inn til en umakert Thomas Sørum som enkelt kunne score FKHs andre mål for dagen.

- Deilig å slå eliteseriens nest best lag, sier Haugesunds toppscorer Sørum.

5000 tilskuere kunne igjen juble for tre poeng til Haugesund, de fortsetter den gode trenden med å vinne hjemme.

- Det var en fantastisk andre omgang. Hele andre omgang er et langt angrep. Det var godt å score to mål, og vi er glad for poengene. At vi slår et så godt lag som Vålerenga er jo ekstra artig. Det er bra trøkk i oss på hjemmebane og det er kult å spille her, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug etter kampen, tydelig fornøyd.

Se alle målene fra runden her:

Alle målene runde 20