Oilers-Lillehammer 2-1:

Stavanger: Henrik Holm en kveld. Ruben Smith den neste. Slik kan det fort bli når sluttspillet starter i midten av mars, i hvert fall hvis vi skal tro trener Petter Thoresen.

Oilers har Norges beste keeperduo i Ruben Smith og Henrik Holm. Smith har vært førstekeeper de siste fire sesongene, men nå er det slutt på enerrollen. Henrik Holm har fått mer spilletid denne sesongen og svart med storspill. Med bare 1.84 mål i mot i snitt per kamp, topper Holm målvaktstatistikken i eliteserien.

— Jeg er veldig glad for å ha to gode keepere. Smith har vært ute en stund, men nå er han tilbake. Det blir viktig inn mot sluttspillet der det er kamp annenhver dag, sier Thoresen.

Les mer om kampen her:

Petter Thoresen tok over som Oilers-trener sommeren 2009, og har alltid tidligere valgt seg ut en førstekeeper i tide til sluttspillet. Thoresen har de siste sesongene landet på Ruben Smith – som har bidratt til at Oilers har vunnet fire strake NM-gull. Denne våren varsler treneren endringer.

— Det kan godt hende at det er lurt å bytte mellom keeperne i sluttspillet. Henrik Holm har vokst veldig denne sesongen og tatt store steg. Så vet vi at Ruben Smith også er bra. Han har levert mange ganger før, sier Thoresen.

Mot Lillehammer lørdag var det nettopp Smith som fikk sjansen mellom stengene. 28-åringen reddet 34 av 35 skudd og bidro til at Oilers tok tre viktige poeng.

— Både Holm og jeg har levert bra denne sesongen. Henrik har fått sitt definitive gjennombrudd, mens jeg har vært litt ut og inn med skader. Vi har begge vist at vi kan være matchvinnere i et sluttspill og er egentlig vant til å bytte litt på å stå. Jeg tror nok vi skal fikse det, selv om det blir en ny situasjon når vi kommer til sluttspillet, sier Smith.

- Kan ikke det gjøre at målvaktene blir mer usikre?

— Jeg ser ikke på det som et ekstra stressmoment. Begge er gode nok til å stå. Det skal nok gå bra, sier Smith.

Mange av leserne våre har fått med seg disse sakene i dag: