Anne Grethe Jeppesen har vært landslagstrener i skyting i to år i denne omgang, men har lang erfaring som landslagstrener tidligere, både som personlig trener for enkelte skyttere og som tidligere landslagsskytter selv.

Hun har vært en av få kvinnelige landslagstrenerne her i landet.

Jeppesen og Norges Skytterforbund har arbeidet for å komme til enighet siden november. Begge er enige om at betingelsene i kontrakten er uoverensstemmelsen, uten at de vil si så mye ut over det.

Fikk ny sportssjef

Forbundet valgte for øvrig å ansette en sportssjef ved nyttår, en stilling også Jeppesen søkte på.

Tor Idar Aune skal lede den sportslige satsingen fremover.

— Men er det ikke kjedelig å gi seg så kort tid før OL?

— Jeg er enig i det. Likevel har jeg valgt å stå opp for meg selv. I denne bransjen er lønn og oppsigelsesvern dårlig.

Rifleskyttere til OL

I forberedelsene til OL, der Jeppesen har vært med hele veien, har Norge foreløpig tre kvoteplasser. De har Are Hansen, Malin Westerheim og Ole Kristian Bryhn siket Norge.

Fortsatt er det mulighet for å få enda flere med til sommerlekene i Rio. Om kort tid er det dessuten EM.

Uenighet

— Det at vi ikke har klart å bli enige vitner om at vi har litt å gå på når det gjelder samspill, sier Jeppesen til Aftenposten.

Gyda Ellefsplass Olssen, som er leder av riflekomiteen, sier til skyting.no at denne beskjeden fra Jeppesen kom uventet, men skyldes uenighet om kontraktbetingelsene.

Jeppesens kontrakt hadde i utgangspunktet en varighet ut 2016. ## Wohlen inn som hjelper

– Vårt fokus nå er å sørge for at dette ikke berører forberedelsene til EM, som starter allerede onsdag i neste uke i Ungarn. Magnus Wohlen trer inn som leder for riflelandslaget under mesterskapet, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Magnus Wohlen er tidligere toppskytter og nåværende medlem av riflekomiteen i Norges Skytterforbund. Han har ved flere anledninger assistert landslagstreneren i store mesterskap og har god kjennskap til utøvergruppen.

– Vi har stor tillit til at Magnus vil løse denne utfordringen på en god måte. Utøverne er grundig orientert om situasjonen og sammen skal vi håndtere dette. Og så fort som mulig etter EM håper vi å presentere den nye landslagstreneren for riflelandslaget ut 2016. En trener som blant annet får ansvaret med å lose våre utøvere til og gjennom OL i Rio, sier Tor Idar Aune til nettestedet.

– Vi takker Anne Grethe for jobben hun har gjort de siste to årene. Hun har vært en strukturert og god landslagstrener for rifleskytterne, og har lagt grunnlaget for vår satsing i OL-året 2016. Dette skal vi føre videre på best mulig måte, sier Gyda Ellefsplass Olssen.