Oilers-Lillehammer 2-1: Det holdt hardt, men til slutt kunne Oilers gå av isen som vinnere i DNB Arena lørdag. Det kunne de etter å ha levert en kamp langt under der som det er lov å forvente mot et lag som Lillehammer. Gjestene fra OL-byen var fullt på høyde med Oilers gjennom store deler av kampen og kunne fort fått med seg poeng fra Stavanger.

Ikke med på notene

Aller svakest leverte Oilers i den første perioden. De tapte skuddstatistikken 8-15 og ble tidvis utklasset av svakt plasserte Lillehammer de første 20 minuttene. Petter Røste Fossen ga riktignok Oilers ledelsen etter bare tre minutter etter en imponerende enkeltmannsprestasjon. Han tok med seg pucken langs venstrekanten, brøt seg inn foran og avsluttet. Lillehammers keeper reddet det første forsøket, men Røste Fossen var først på returen og ga Oilers ledelsen etter bare tre minutter. Det var stort sett det eneste positive som skjedde for Oilers i den første perioden. Laget framsto uten rytme, aggressivitet og tapte dueller over hele isen.

Det var derfor svært fortjent da Joakim Eidsæther utlignet til 1-1 i overtall noen minutter etter Stavangers ledermål. Ruben Smith klarte ikke kontrollere et skudd fra skrått hold og sendte returen rett på bladet til Eidsæther. Han fikk en enkel jobb med å sette den i det tomme målet.

Bedring

Midtperioden var en smule bedre sett med Oilers-øyne. De manglet fortsatt mye, men tok ledelsen da Mathias Trettenes skjøt inn 2-1 etter 25 minutter. Trettenes spilte sin første kamp etter skaden han pådro seg mot Frisk for to uker siden.

• Jeg må få berømme støtteapparatet. De har gjort en fantastisk jobb med å få meg klar til denne kampen. For to dager siden hadde jeg aldri trodd at jeg skulle klare å spille, sier Trettenes.

Også Stian Høygård var tilbake fra skaden som satte ham utenfor i forrige serierunde.

• Vi var litt trege i starten. Vi spilte på oss trøbbel ved å slurve og bruke altfor lang tid med pucken i egen sone. Lillehammer så piggere ut enn oss. Heldigvis fikk vi rettet på det. Vi fikk på plass fighterviljen og det er egentlig det viktigste, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

• Vi kan ikke alltid være strålende. Nå har vi slitt litt med å score den siste tiden, men det er sånt som kommer og går. Jeg er ikke så bekymret for akkurat det. Det viktigste er at vi er villige til å kjempe for poengene. Det må alltid ligge i bunn, og det gjorde det i denne kampen, sier han.

Trygg ledelse

Heller ikke i tredje periode klarte Oilers å komme opp på nivået de har vist tidligere. Lillehammer kjempet hardt og hadde flere muligheter til å utligne mot slutten av kampen, da to Oilers-utvisninger bidro til å gjøre det litt ekstra spennende. Også Oilers hadde sine sjanser, Andy Sertich prikket blant annet stolpen, men alt i alt var det ingen god kamp de 4245 tilskuerne fikk servert denne lørdagen. Med tre nye poeng tok Oilers et nytt steg mot seriegull.

Stavanger topper serien med syv poeng ned til Lørenskog når fem serierunder gjenstår.

• Poengene er så klart viktigst. Nå tok vi tre nye, og så hever vi blikket og ser mot neste uke. Da kommer det to viktige kamper, sier Thoresen og tenker på bortemøtene med Stjernen tirsdag og Storhamar lørdag.

• Jeg synes vi har grunn til å være fornøyde. Vi vinner og vi slipper bare inn ett mål. Det er godkjent, sier Ruben Smith.

Han var tilbake i Oilers-målet og leverte en god kamp. Smith stoppet 34 av 35 Lillehammer-skudd og gjorde flere bra redninger da Lillehammer trykket mot slutten.

• Vi har noen folk ute og Lillehammer har faktisk et ganske bra lag – selv om de ligger på 9. plass. Vi spiller kanskje ikke vår beste kamp, men vi vinner og tar med oss tre poeng. Det er det viktigste, sier Ruben Smith.

Neste kamp for Oilers er tirsdag. Da møter de Stjernen på bortebane i Fredrikstad.