New York City FC — New York Red Bulls 0-7

Andrea Pirlo, David Villa og Frank Lampard har opplevd mye på fotballbanen. Lørdag kveld opplevde de trolig det som var deres største ydmykelse på en fotballbane. For det dyre mannskapet til de lyseblå fra New York fikk en fotballeksjon av det sjeldne slaget da de ble slått hele 7-0 på Yankees Stadium av byrival New York Red Bulls.

Høydepunktene fra kampen kan du se her.

Norske Mikkel Diskerud og Eirik Holmen Johansen satt på benken i stortapet - for laget som ledes av tidligere Arsenal- og Juventus-stjerne Patrick Vieira.

Beklager til supporterne

Lørdagens kamp skulle være oppgjøret der de lyseblå for første gang slo byrivalen, cirka ett år etter at klubben ble dannet. Istedenfor endte det med New York Red Bulls største seier noensinne.

— Det var en katastrofe for oss. Alt var dårlig. Vi er flaue, og vi må si beklager til supporterne. Etter i dag må vi glemme dette, sier den spanske veteranen David Villa til New York Post etter kampen.

Gjestene Red Bulls ledet 3-0 til pause, blant annet etter to mål av Bradley Wright-Phillips, med fortid i Premier League. Engelskmannen er sønnen til den tidligere Arsenal-stjernen Ian Wright.

Og etter hvilen skulle det bare bli verre. New York City FCs superstjerner måtte være vitne til at Dax McCarthy, Alex Muyl, Gonzalo Veron og Gideon Baah økte ledelsen til 7-0. — I alle aspekter av kampen var vi nest best. Vi møtte ikke opp i dag, forklarte en tydelig frustrert Patrick Vieira til Daily Mail.

Lampard pepet på banen

For Frank Lampard ble kvelden ekstra tung. Engelskmannen har slitt med skader etter at han signerte for den amerikanske klubben, og da han ble byttet inn etter 75 minutter på stillingen 0-5, var det til pipekonsert fra hjemmesupporterne.

— Hvis de piper på meg fordi jeg har vært skadet, er det ikke mye jeg kan gjøre med det, sier Lampard om mottagelsen ifølge avisen.

— Syv mål er ille, det er veldig ille, og vi kan ikke gjemme oss fra det, legger engelskmannen tli etter kampen.

Han får støtte av sjefen Patrick Vieira etter kampen.

— Jeg kan garantere at det ikke er noen som mer enn Lampard vil være ute på banen og hjelpe laget, sier franskmannen.

New York City FC har det nest høyeste lønnsbudsjettet i den amerikanske ligaen, med cirka 150 millioner kroner årlig i lønnsposen til spillerne. Kun Toronto betaler ut mer.

Foreløpig holder det til en andreplass i sin avdeling, ett poeng bak Philadelphia Union. På tredjeplass ligger New York Red Bulls.